Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox - potíže se zobrazováním  (Přečteno 1629 krát)

Kenvous

• Host
Firefox - potíže se zobrazováním
« kdy: 19 Března 2009, 08:10:08 »
Zdravím, nevím, čím to může být, ale ve firefoxu se mi zobrazují některé stránky nesprávně - např. na seznam.cz mám rozhozený TV program, na některých stránkách se zase jako by nevejde text do rozcestníkových lišt a text přeskočí do druhého řádku (rozhodně se nejedná o žádné amatérské stránky). Tenhle problém mám jak na Ubuntu 8.04, 8.10, ale zkoušel jsem pro jistotu nainstalovat také fedoru, kde na některých stránkách problém zmizel, ale jinde zůstává.

Zkoušel jsem změnu nastavení písma ve FF, nepomáhá. Nepomáhá ani jiné nastavení systémového písma. Ve Windows mi FF žádné takové problémy nedělá.

Tomuhle chování prostě nerozumím.. :-) Kdyby měl někdo radu, jak to pořešit, budu rád. Nikde jsem na fóru podobný problém nenašel.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Firefox - potíže se zobrazováním
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2009, 08:28:30 »
Nějak si to neumím představit, mohu poprosit screenshot?

Máte nainstalovány fonty od společnosti Microsoft? -- http://wiki.ubuntu.cz/Microsoft%C3%AD%20fonty

Kenvous

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2009, 08:49:40 »
ok, odpoledne pošlu screena, nejsem ted na svem pc.

Jinak fonty MS nainstalovane nemam, mohl by byt teoreticky problem v tom?

Ono vubec pismo v Ubuntu neni zrovna moc hezke.. mozna kdyz bych si nastavil nejaky Arial nebo Calibri, bylo by to lepsi a hned by se mi i lip cetlo :-)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2009, 08:55:05 »
Jinak fonty MS nainstalovane nemam, mohl by byt teoreticky problem v tom?

Ono vubec pismo v Ubuntu neni zrovna moc hezke.. mozna kdyz bych si nastavil nejaky Arial nebo Calibri, bylo by to lepsi a hned by se mi i lip cetlo :-)

msttcorefonts je právě Arial, Time New Roman a spol. ;)

Zkuste nainstalovat, třeba to bude lepší...

Kenvous

• Host
« Odpověď #4 kdy: 24 Března 2009, 11:05:47 »
tak instalace MS fontů a jeich použití ve FF pomohlo  ;) Co je ale divné, tak písmo v ubuntu vypadá pořád nepěkně.. ne, že by bylo kostrbaté nebo nevyhlazené.. ale při srovnání s XP nebo s Mandrivou je písmo jednoduše ošklivé. V OO je Times New Roman nezvykle protáhlý, jako by to ani nebyl on  ???   Ani ve FF písmo pořád nevypadá, jak by vypadat mělo. Zkoušel jsem nastavit písmo pro LCD - ale jak mi toto nastavení ve Fedoře pomohlo, že písmo bylo pěkně úzké a vzhledné, tak v Ubuntu se písmo naopak rozšíří a vypadá "hampácky". Je to nějaký problém s písmem v Ubuntu obecně, nebo je něco špatně u mě?  :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 24 Března 2009, 11:36:10 »
zkus bitstream fonty .. pripadaji mi daleko hezci nes msttcorefonts ktere uplne nesnasim ..

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
« Odpověď #6 kdy: 24 Března 2009, 22:58:29 »
zkus bitstream fonty .. pripadaji mi daleko hezci nes msttcorefonts ktere uplne nesnasim ..

tak s tím mohu pouze souhlasit  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.