Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl [vyřešeno]  (Přečteno 6411 krát)

walish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #50 kdy: 30 Března 2009, 13:48:46 »
Díky,už mi to jede.A na tu instalaci jsem se ptal proto,že mám nějaké čísla časopisu Computer a jsou tam někdy zajímavé aplikace pro Linux,ale nejsem sijistý,jestli mají příponu deb. Myslím,že jsem tam viděl .tz nebo něco takového...
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

airlive

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2280
  • Linux User: 479151.
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #51 kdy: 30 Března 2009, 14:00:03 »
Mrkni sem do sekce :Binární archívy.
http://wiki.ubuntu.cz/Pokročilá%20správa%20softwaru

Hodně prog,je i tady:
http://www.linuxsoft.cz/
« Poslední změna: 30 Března 2009, 14:13:01 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #52 kdy: 30 Března 2009, 14:23:01 »
Díky,už mi to jede.A na tu instalaci jsem se ptal proto,že mám nějaké čísla časopisu Computer a jsou tam někdy zajímavé aplikace pro Linux,ale nejsem sijistý,jestli mají příponu deb. Myslím,že jsem tam viděl .tz nebo něco takového...
Pokud narazíš někde na zmínku o linuxovém programu, je jedno kde, nejdříve použij Synaptic a zkus vyhledat zda daný program není již zahrnutý v repozitářích -> Většinou je. Až když tam nebude, pak hledej program s příponou .deb a pak až případně ostatní.

walish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #53 kdy: 30 Března 2009, 15:06:13 »
Je v Ubuntu nějaká náhrada za deamon tools? Já totiž chci zkusit,že bych ten autocad rozjel přes wine,akorát instalačka je .iso . . .
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

airlive

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2280
  • Linux User: 479151.
    • Zobrazit profil
« Poslední změna: 30 Března 2009, 15:18:15 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #55 kdy: 30 Března 2009, 17:11:01 »
Jinak ještě bych dodal jednoduchý gnome-iso - viz. Synaptic

walish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #56 kdy: 30 Března 2009, 23:35:27 »
nahrál jsem ten aceton iso,ale nikde ho nevidím,nikde není,přitom instalace by snad měla býti v pořádku . . .
« Poslední změna: 30 Března 2009, 23:37:46 od walish »
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

airlive

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2280
  • Linux User: 479151.
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #57 kdy: 31 Března 2009, 00:07:52 »
spusť ho v konzoli jen →aceton← bez sudo
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

walish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #58 kdy: 31 Března 2009, 18:33:45 »
Nejede,asi dělám něco blbě....jaký je prosím tě nej IM klient?pže pidgin co tu je,tak nepodporuje české znaky tak mi chodí samé bludy a kdesi cosi ...
Jo a něco na vypalování?potřebuj vypálit bootovací dvd s vistama - je to iso obraz...
« Poslední změna: 31 Března 2009, 20:20:57 od walish »
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

airlive

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2280
  • Linux User: 479151.
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #59 kdy: 01 Dubna 2009, 00:03:56 »
Nejede,asi dělám něco blbě....jaký je prosím tě nej IM klient?pže pidgin co tu je,tak nepodporuje české znaky tak mi chodí samé bludy a kdesi cosi ...
Jo a něco na vypalování?potřebuj vypálit bootovací dvd s vistama - je to iso obraz...

1) Nech si pidgin jen  změň kódování na windows-1250.
http://wiki.ubuntu.cz/Pidgin?action=show&redirect=Gaim#head-35eef7dd6fa1694618e41804f98bbcf8415ace3b

2)Čeština
Pro GNOME
language-pack-gnome-cs-base
nebo language-pack-gnome-cs


Pro KDE:
language-pack-kde-cs-base
nebo language-pack-kde-cs.

3)Používám K3B ale je to aplikace pro KDE,jen si to doinstaluje pár knihoven,ale je nejlepší.
  http://wiki.ubuntu.cz/K3b
  potom K9copy je něco jako Shrink v Linuxu.
  jinak Ubuntu má Brasero,které je dobré.

Vše nainstaluj ze Synapticu.
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

walish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Re: Prosím o pomoc s instalací - nerozpoznán diskový oddíl
« Odpověď #60 kdy: 02 Dubna 2009, 09:11:58 »
díky,už to jede,jak má...jen teď musím zase do ubuntu všechno instalovat znova,co jsem už pracně nahrál,protože se mi oba systémy podařilo rozchodit asi tak na čtvrtý pokus...Windy mě celkem nasraly,že když mám prvně nahraný Linux a pak až okna,tak ty okna nerozeznají,že tam nějaký jiný systém je.Musel jsem nejdříve nahárt okna a pak až Linux a už to konečně běhá,jak má...díky všem za rady a pomoc ;)
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.