Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ati HD řada  (Přečteno 3264 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Ati HD řada
« kdy: 30 Března 2009, 19:28:47 »
Doporučuji používat svobodný ovladač.

Jaké máte zkušenosti s ovladačem od Ati? Zkoušel jsem to na kamarádově PC s Ati HD2600 a Xka tuhly při pokusu o přehrátí filmu. Jednou mi to shodilo i kernel (segfault). Se svobodným naprosto v pohodě.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

El_Diabl0

• Aktivní člen
  • *
    • gfx
Re: Ati HD řada
« Odpověď #1 kdy: 31 Března 2009, 20:26:43 »
me to kartu ani nechtelo najt, nenabidlo ofic ATI driver, nesla poradne akcelerace.. nevim divne..
na 8 10 vse ok za minutu
HP 6735s - 9.04 64bit (eyecandy) / XP Profi (performance)
&
AMD 6000+, ATI 4850, 4GB ram, 22 LCD, 1 TB space ... Windows XP Profi

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 31 Března 2009, 21:01:53 »
To Ti samozřejmě mohlo dělat, protože je v 9.04 nový kenrel a Xorg také povýšil. KDyž jsi byl v systému, aniž bys instaloval nesvobodný ovladač, jelo Ti 3D? Nebo 2D akcelerace?

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 31 Března 2009, 21:53:00 »
Ahoj,

nedávno jsem koupil HD 4670, v ntb mam HD 3450 a používám výhradně nejaktuálnější nesvobodné ovladače, které se podle mě neustále zlepšujou (ale to vlastně i ty svobodný). Benchmark Lightsmarsk má v linuxu dokonce lepší výsledky než ve Windows. Video se zapnutým compizem už nebliká, ale ve fullscreenu mi to párkrát shodilo xserver, takže compiz radši stále vypínám. Také stále čekám na podporu přehrávání HD videa, to zatím v linuxu plynule nepřehraju.

Svobodné ovladače nemají zatím takový výkon a také jsem si všiml, že při jejich používání se mi karta nějak moc zahřívá... Takže doporučit nemohu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 31 Března 2009, 22:31:00 »
S tím souhlasím, ale tu jde vyloženě jen o konkrétní verzi Ubuntu beta.-) Kde prostě mám takovou zkušenost s nesvobodným ovladačem.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 31 Března 2009, 22:37:37 »
Testováno i na beta :). Live CD jsem dokonce musel spouštět v safe mode, aby grafika fungovala, jinak jsem skončil s černou obrazovkou. Vše vyřešila až instalace ati driverů z repozitářů.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #6 kdy: 01 Dubna 2009, 14:09:39 »
Můžu potvrdit. Včera jsem nainstaloval JJ beta, fglrx z repozitářů a když jsem zkoušel přehrávat filmy v totemu, tak mi to u třetího shodilo Xka. Dneska zkusim mplayer (totem stejně nepoužívám, jen jsem to narychlo zkopušel), třebas to bude lepší.

P.S: Funkuje někomu Alt+Ctrl+Backspace pro restart x-ek?
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #7 kdy: 01 Dubna 2009, 14:27:27 »

Nefunguje, ale to je nová super fičura (další co nečte poznámky k vydání).

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 01 Dubna 2009, 18:31:40 »

Nefunguje, ale to je nová super fičura (další co nečte poznámky k vydání).

:'(

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 01 Dubna 2009, 19:02:55 »
Aha.

Testováno i na beta :). Live CD jsem dokonce musel spouštět v safe mode, aby grafika fungovala, jinak jsem skončil s černou obrazovkou. Vše vyřešila až instalace ati driverů z repozitářů.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #10 kdy: 02 Dubna 2009, 10:07:12 »
ad crasch X Serveru při přehrávání videa na ATI HD 2600:

Tak jsem včera nainstalil mplayer a video v něm šlape - tj. nezasekává Xka. Pouze přes xv děsně vytěžuje systém (skoro jako přes x11), přes gl, gl2 jede OK, dokonce přes gl se zapnutými efekty ve fullscreenu nebliká! Zásek totemu přisuzuju kodekům, které ještě nejspíš nejsou 100% odladěné pro nový xserver.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 04 Dubna 2009, 22:08:51 »
Kodekama to podle mně nebdue, protože se svobodným to chodilo v pohodě se stejnou verzí kodeků.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #12 kdy: 06 Dubna 2009, 10:27:46 »
Kodekama to podle mně nebdue, protože se svobodným to chodilo v pohodě se stejnou verzí kodeků.
No, já to se svobodným nezkoušel. Každopádně fglrx obsažený Jaunty je testovací verze ovladače 9-4, který vyjde někdy na konci dubna - čili jisté chybky se dají očekávat. Ale jak už jsem psal, v mplayeru nejsou žádné problémy (krom zpomalení celého systému při přehrávání přes xv).

kossik

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Dubna 2009, 16:20:42 »
A nezasekava se vam na chvilku system pri maximalizaci okna se zapnutymi efekty? Na maly moment se mi to sekne a po chvilce se to teprv maximalizuje. :( V 8.10 bylo vse naprosto v poradku..

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #14 kdy: 24 Dubna 2009, 22:50:00 »
A nezasekava se vam na chvilku system pri maximalizaci okna se zapnutymi efekty? Na maly moment se mi to sekne a po chvilce se to teprv maximalizuje. :( V 8.10 bylo vse naprosto v poradku..

Jo seká (Radeon HD 3400) :-( Compiz má hrozný spoždění :-( )

Neví někdo co s tím prosím?

Díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.