Začnu od konce. wiki studuju pořád :-). Je tam toho hodně, ale prokousávám se krok za krokem.
Jinak je fakt, že mám 64bit PC. Ted jsem se díval ještě jednou na stránky skypu a je tam verze pro "Feisty Fawn (7.04)". A já mám verzi 8.10. Je tedy možné, že by to hrálo takovou roli

?
Mediubuntu jsem přidal mezi zdroje, ale při "obnově", mi to hodilo hlášku tuto:
Nepodařilo se stáhnout indexové soubory pro všechny zdroje
Některé zdroje nemusejí být zrovna dostupné kvůli problémům na síti. Pokud je dostupná starší verze indexového souboru, pak bude použita ta, v opačném případě nebude zdroj použit. Zkontrolujte si vaše síťové připojení a také zda máte správně nastavené adresy zdrojů.
a dále přímo v okýnku je
Selhalo stažení cdrom:[Ubuntu 8.10 _Intrepid Ibex_ - Release amd64 (20081029.2)]/dists/intrepid/main/binary-amd64/Packages.gz Pro přidání CD do APTu použijte apt-cdrom. apt-get update nelze využít pro přidávání nových CD.
Selhalo stažení cdrom:[Ubuntu 8.10 _Intrepid Ibex_ - Release amd64 (20081029.2)]/dists/intrepid/restricted/binary-amd64/Packages.gz Pro přidání CD do APTu použijte apt-cdrom. apt-get update nelze využít pro přidávání nových CD.
Některé indexové soubory se nepodařilo stáhnout, jsou ignorovány, nebo jsou použity starší verze.
Co tedy s tím? Díky