Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaunty Jackalope - jak se povedl update?  (Přečteno 8109 krát)

vmlich

• Návštěvník
ATI Radeon 4670 + fglrx = smrtici kombinace pro zajice
« Odpověď #25 kdy: 28 Dubna 2009, 08:07:09 »
nenaběhli x-ka- rozsypaný čaj. Takže odinstalace fglrx v recovery módu jako kolega viz výše sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrx, akorát že jsem již znovu nezprovoznil restricted driver - ve správci nesvobodných ovladačů se mi již nezobrazuje a když to nahraju přes sudo apt-get xorg-driver-fglrx - mám opět jako po instalaci rozsypaný čaj, takže jedu přes proprietární ovladač.
To same, akorat se po odinstalaci nerozbehly X-ka, tak jsem zopakoval instalaci a ten rozsypany caj vypada uplne stejne.

K 'povyseni' jsem se rozhodl proto, ze pocitac je jako televize a uz mne nebavi kvuli kazdemu prepnuti na HD kanal na satelitu rebootovat do windows, kde H.264 dela karta, ale v ubuntu to nechce, i kdyz jsem nainstaloval nejnovejsi ovladac od ATI. 3D akcelerace podle vypisu funguje, ale nemam to podle ceho poznat, kdyz tam nemam zadnou hru. U popisu zmen JJ slibovali, ze ten jejich ovladac pro ATi uz 2D akceraci umi. Jenom nevim, jak ten 'jejich' ovladac dat misto fglrx od ATI.

Anebo ze by to byl ten, co zobrazuje rozsypany caj? BTW v tom stavu uz se neda ani prepnout do textove konzoly a neraguje ani zarovka NumLock, jeste, ze mam tlacitko Reset.

col_boggy

• Host
Re: Jaunty Jackalope - jak se povedl update?
« Odpověď #26 kdy: 28 Dubna 2009, 16:32:21 »
Kubuntu 9.04: Nainstaloval jsem si ovladače pro ATI HD2400 přes "hardware drivers" - beží, a dokonce velice svižně. Až na to, že když zapnu "desktop effects", po pokusu cokoliv kdekoliv nastavit a uložit to mi začne plasma padat a zase se startovat až do konce mých nervů, kdy natvrdo restartuji PC. Ty efekty jsou podařené a hodí se na prezentaci, nevíte někdo, čím to je? 

klimax

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 28 Dubna 2009, 22:46:52 »
jsu fakt lama, ale co znamenají nebo znamená ty X-ka? :)  ::) :o
Ubuntu 9.04, NB Asus F5RL-AP244, Intel C2D T5550 (1.83GHz, 2MB, FSB 667MHz), ATI Radeon Xpress 1100, 2048MB DDRII 667, 160GB SATA5400rpm

zacatecnik

• Návštěvník
    • Můj IT blog
« Odpověď #28 kdy: 29 Dubna 2009, 09:02:14 »
jsu fakt lama, ale co znamenají nebo znamená ty X-ka? :)  ::) :o

http://cs.wikipedia.org/wiki/X.Org
Ctrl+Alt+Backspace je restart X-serveru (čili "odhlášení")...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.