Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nechci zobrazovat ikony HDD a spol., "pozvednutí" Greenie 4iR3 na Ubuntu 9.04  (Přečteno 1818 krát)

KITTbx

• Návštěvník
Dobrý den Všem !
Našel jsem sice podobný dotaz stran ikon, ale odpověď žádná či neuspokojující.
Takže, NECHCI neustálé se zobrazující ikony HDD či mechanik na ploše = kliknu v prohlížeči na ikonu HDD a jiné a ta se promtně a otravně zobrazuje na ploše,nějak nevím jak se toho zbavit.
Po "pozvednutí" Greenie na Ubu9.04 = trvalo to 4hodiny /mám super rychlý wifi net/ mám trošku problém, předpokládal, jsem že dojde ke změně některých programů či balíků, ale postrádám například program na pálení = je mám tu jen "tvůrce CD/DVD" a v podstatě mám pocit, že spousta věcí je jinak než byla, také mi asi moc nevyhovuje Gnome, vše je nějak jinde než čekám /jsem Widlák/ = jinak to, ale jako nástroj šlape..
Nemohu si nyní úspěšně stáhnout, žádný new image a jak jsem psal jinde, byl velký problém jenom Greenie nainstalovat = Ubu 8.10 ani nešlo = nevím proč, nic méně = mám stažený Ubu i Kubu 8.04/8.10, takže volit NEW INSTAL či je možnost úprav = "řádková" forma mi je zatím cizí.
Dále se snažím nainstalovat Mandrivu,ale ve VirtualBOX ve Win OK, jinak nejde, takže hodlám mít zatím obojí, nemůže se mi to nějak při bootování hádat?
Jde Ubu 9.04 "předělat na KDE prostředí?
Tak a moc mne nekamenujte....

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Ikony na ploche.
Alt+F2 gconf-editor
apps, nautilus, desktop, volume_visibles
zrusit zafajknutie.
Ovsem ak chces KDE tak ti to je nanic lebo takto sa to vypne v gnome.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

KITTbx

• Návštěvník
Díky, tento příkaz je  pro zakázání všech ikon nebo jen toho duplikování HDD ikonek..

KDE prostředí mne zajímalo ve smyslu zda je třeba instalovat Kubuntu, nebo jde předělat Ubu9.04 .

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
nainstalovat balík kubuntu-desktop
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
já se toho zbavil pomocí programu  Ubuntu Tweak, taková utilitka na správu systému.
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

KITTbx

• Návštěvník
já se toho zbavil pomocí programu  Ubuntu Tweak, taková utilitka na správu systému.

Díky !!!
Koukám, že není součástí Ubuntu = v tom Greenie to bylo  :(
No pokud si zvolím prostředí KDE, asi to nebude potřeba...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.