Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aktualizace ubuntu  (Přečteno 770 krát)

roe19

• Návštěvník
aktualizace ubuntu
« kdy: 28 Dubna 2009, 12:49:16 »
ahoj měl bych jeden problém včera jsem akutalizoval ubuntu 8.10 na 9.4 přes aktualizaci, jelikož to dlouho trvalo tak jsem šel spát a nechat to běžet a nastavil jsem si vypnutí. ráno to zapnu nabutuje se 9.4 prihlasim se ale po prihlaseni mám hnědou obrazovku a mužu jen hejbat s myší. nevíte co s tím díky

o5

• Host
Re: aktualizace ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2009, 21:32:56 »
Mas to rozbity :D To sem ale co ? :D

Moje pohadka o upgradu:
V nedeli, pri mem celkove druhem upgradu co ubuntu pouzivam- ano delam vetsinou jak kkt reinstall :D - jsem myslel ze vylitnu z kuze, protoze to zrcadlo bylo neskutecne pomaly, po zapocati stahovani baliku jsem mel hodku do konce, rikam, dobry to se da, kouknu na to za hodku a ono stazeno teprve asi 40% a do konce 5hodin..takze to jsem nerozdejchal a dal zrusit. Uz si to presne nepamatuju jak to bylo, ale pote jsem potreboval neco nainstalovat, tak sup apt-get install neco, na zavislosti necumet jako vzdy ( :D ) no a stahlo se mi kdo vi co pro 9.04, avsak ja mel stale 8.10. Takze mi asi ten upgradator zmenil /etc/apt/source.list na jaunty a po te co jsem ho vykillil uz jej neprepsal zpet a ubuntu se tedy dokonale polamalo ze ani hloupe x-ka pak nenabehly (podobny problem, pred nacteni gdm se povesi misto kurzoru takovy to tocitko nez se to dolouduje a pak se necha prihlasit, ovsem ja jsem mohl tak akorat koukat na tocitko, pac dal to neslo) . Ano, mohl jsem zkusit dpkg-reconfigure ale celej vystrasenej sem se zmohl akorat na prepnuti do tty2, primountovat ext harddisk a na nej nakopcit cely /home a par konfiguraku k www serveru. Pustil jsem LiveCD a z nej vypalil stazene ubuntu904desktop a stejny problem jako s jednim z prvnich buildu 8.10 a to ze z liveCD jsem nenabootoval (lisovane cd liveCD 8.10 zaslane od canonicalu funguje - sou to novejsi buildy asi). Tak a co ted, stahnul jsem alternative cd a instalace bez problemu, uff alespon to.

Takze pokud jeste cekas na nejakou radu, tak IMO si budes muset vesele udelat novej install jako ja nebo dpkg-reconfigure.

Jinak upgrady funguji, dnes jsem to probnul v praci a vse se zda cajk, ale linka stale strasne pomala. To me tak ted napadlo, to jsem prehlid nastaveni nekde v tom klikatku vybrat si zrcadlo, nebo jak to vubec funguje?
« Poslední změna: 28 Dubna 2009, 21:41:31 od Petr Bugyík »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.