Musim suhlasit s kolegami vyssie: JJ sice ma svoje "musky" (pre mna zasadny je to hlasenie aktualizacie, ktore sa sprava ako aprilove pocasie), na druhu stranu som s nim max spokojny.
Vratil by som sa k povodnemu dotazu:
1) niekedy sa mi zvykne stat, ze program sa odmietne okamzite zatvorit, ale je to tym, ze je system dost vytazeny a program si chce ulozit nejake nastavenia, takze musi cakat. Nestalo sa mi, ze by program nebol ani zostrelitelny, resp. ak padne konkretny program, tak system sam ponuka nudzove ukoncenie.
2) Pouzivam ALSA, ale skor by som videl vazne problem v HW - mam SB Live! (nie je to ziaden najnovsi vykrit techniky) a nemal som problem. PulseAudio a ani OSS som nepouzival a viac-menej som nikdy nebol donuteny ich vyuzivat. Interny mikrofon je vecou nastavenia/zadrotovania na konkretnom zariadeni - podotykam ale, ze je defaultne vypnuty hlavne preto, lebo by chytal spatnu vazbu z internych repro (skoro mi to odrazilo usi, ked som ho zapol, ale kazda skusenost je skusenost

)
3) Rhythmbox nepouzivam, pouzivam na vsetko VLC, vo verzii 8.04 som ho chvilku pouzival, ale niekedy mal problem prehrat "exoticky ubalene" MP3
4) Spociatku boli repozitare seriozne pretazene, takze to moze byt problem aj v tomto. Pri instalacii mohla zostat v pamati nahrata cast nahradzovaneho komponentu, takze to tam moze padat. Ale aku divocinu s tym stvarate to uz netusim ...
Nechcem rýpať ale Windows 7 RC (v niektorých prípadoch aj beta) funguje bez akýchkoľvek problémov
. Narozdiel od finnálnej verzie ubuntu 9.04 Myslím si že kôli takýmto failom je očierňovaná celá linuxová komunita. Canonical by sa mal hambiť
Nerypes, pises svoj nazor. Je potrebne si uvedomit, ze linux ako taky ma znacne zviazane ruky od vyrobcov podaktoreho HW - alebo mi chces napisat, ze hned po instalacii Win7 mas vsetko korektne ozivene?

V linuxe sa urcite veci tiez riesia ovladacom, ale vzdy to zavysi od vyrobcu, resp. od lobbystov M$, ako sa k tomu postavia. Ako priklad uvadzam jeden clanok
http://www.cdr.cz/a/26799. Predpokladam, ze nemusim zdoraznovat, ze ak by vyrobcovia vydavali ovladace ako pre Win, tak aj pre linux, tak sa tu cca na tuto temu nemame co bavit

. S urcitymi vecami sa treba pohrat, podobne o tom pisu aj kolegovia vyssie ...
Canonical ako taky sa nema za co hanbit - alebo mi chces napisat, ze Ty si nikde neurobil chybu? Treba pockat nejaky cas a uvidis

.