Ano je možné, že ET namá s tímto nic společného. Vzpomně jsem si, že už ais před dvěma týdny se mi něco podobného stalo. A sice Chtěl jsem si rozložení lišt upravit tak jak jsem byl zvyklý z Windows. Tzn. přesouval jsem je po ploše ubiral a přidaval na ně nové panely. Tehdá se mi pokud si matně vzpominam po restartu ztratilo nastavení, které jsem si pracně nastavil. Možná i tehdy to vytuhlo. Nicméně po dalším restartu jsem při bootovani odsouhlasil nějaké opravy a nastavení pracovní plochy se vrátilo do výchozího stavu tak jak bylo bezprostředně po instalaci Ubuntu. Poté jsem se již plochu konfigurovat nepokoušel a říkal jsem si, že si na rozložení v Ubuntu zvyknu.
Nicméně určitě vím, že včera jsem přidával na dolní lištu zobrazování oken spuštěných aplikací, abych se mohl přepinat myší a ne jen ALT+TAB.
Takže možná chyba bude někde tady. Nemám ale vůbec tucha do kterého konfiguráku pracovní plochy se podívat a jak ho případně upravit. Zatím jsem vše co se týče nastavení pracovní plochy upravoval, naklikal a nastavoval přes GUI.