Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přechod z 8.10 na 9.04 problém s obrazem na notebooku  (Přečteno 1425 krát)

Macany

• Návštěvník
Přechod z 8.10 na 9.04 problém s obrazem na notebooku
« kdy: 03 Května 2009, 17:33:20 »
Zdravím. v aktualizaci se mě to ptalo, jestli chci přejít na novější verzi 9.04, tak jsem až  do včera dával obden přejít, ale pořád mi to psalo, že není ovladač AMD, tak jsem si počkal a včera mi to napsalo, že je vše v cajku. tak jsem dal přejít na novější verzi. Celá instalace proběhla v pohodě, bez jakéhokoliv problému. pak to chtělo restart. Po zrestartování se mi vše načetlo, připojila se wi-fi a místo plochy mi to ukazovalo horrizontální pruhy všech barev... zkoušel jsem připojit externí monitor a dělalo to to samé...

Můj NB: 1.8GHz AMD, 1GB RAm, 40GB disk, grafika sdílená...

Chci se zeptat jen pro informaci... Já jen abych věděl, proč jsem přišel o pár věcí, které jsem už neměl kam zálohovat...

ubuntuman

• Host
Re: Přechod z 8.10 na 9.04 problém s obrazem na notebooku
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2009, 17:44:00 »
Ahoj, nemám konkrétní radu, ale podle mě jsi o nic nepřišel, jen mu musíš podat správný ovladač na grafárnu, první cestou je spustit notebook s default driverem - něco jako nouzový režim - požívá se driver VESA a pak si vygooglit jak na grafiku Tvého notebooku. Doporučuju zadat výrobní hodnoty + Ubuntu. Často jsou popsaný cesty jak na to, chce to jen trpělivost, systém je špičkový, jsem na JJ asi týden a nemám sebemenší problém, grafiku jsem na začátku samozřejmě řešil taky .-) tak hodně zdaru  ;)

Macany

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2009, 13:39:48 »
Děkuju za radu...
ve virtuálním pc mi jede vše v pohodě, což byl u mě podnět k tomu, abych přešel na novější verzi... Ale asi si ještě počkám, až bude víc ovladačů... Každopádně mi nejde ani spustit žádný z režimů, které jsou po spuštění pc a stisknutí esc nabídnuty... Jsem lama, tak nic složitého nesvedu, tak na to...

johnyman

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Května 2009, 13:23:48 »
Měl jsem stejný problém, překvapivě pomohl tvrdý restart, potom naběhla grafika v základním rozlišení a po aktualizaci ovladače a dalším restartu běží vše v pořádku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.