Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub- pomoc z upravou  (Přečteno 1081 krát)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
Grub- pomoc z upravou
« kdy: 04 Května 2009, 09:12:21 »
Zdravím mam tu menší problém  při instalaci poslední verze Ubuntu 9.04 jsem si ho  nahral 2x. A pokazde na jiny disk.
Mam hlavni disk kde je tet Ubuntu (ten co si chci nechat ) + win , na druhem mam jen data a druhou instalaci ubuntu problem je ze kdyz zapojím oba disky tak mi Grub hodi error 15 tudiž jsme proved obnovu Grub viz  Wiki ale to porad nefunguje kdyz jsou zapojeny oba disky ale kdyz ten druhy disk odpojim tak to funguje tudiz chtel jsme se zeptat jestli mi pomuze pokud a  ten druhy system vymazu a zrusim a pak upravim tabulku grubu aby se na to neodkazoval?
A ta uprava kdyz se podivam do tabulku tak posledni radky jsou odkazy na ten druhy system. Stač když je smažu nebo musím provést jiné zasahy do Grubu ?
Dík za info

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Grub- pomoc z upravou
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2009, 11:27:06 »
Ked pripojis druhy HDD tak bootujes stale z rovnakeho grubu? Alebo mas na kazdom HDD zvlast grub a po zapojeni druheho HDD bootujes z neho. Ak mas dva 2x grub tak zmen bootovanie v biose.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
Re: Grub- pomoc z upravou
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2009, 12:50:37 »
Ked pripojis druhy HDD tak bootujes stale z rovnakeho grubu? Alebo mas na kazdom HDD zvlast grub a po zapojeni druheho HDD bootujes z neho. Ak mas dva 2x grub tak zmen bootovanie v biose.

No asi to bude najak rozhadany v bisou mam nastaveny boot 1 disk, druhy a cd ale takle my to vyhodí ten error 15 , jinak ano bohuzel jsou na obou.
R.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.