pracujem v GNOME, lebo KDE3 ma nejak nelákalo, ale teraz keď je už dlhšiu dobu KDE4, tak som ho chcel skúsiť. tak som teda dal sudo aptitude install kubuntu-desktop
Všetko prebehlo v poriadku, KDE sa nainštalovalo, po reboote som v prihlasovaciom okne prehodil session na KDE, dal som iba pre túto reláciu a dal som pokračovať. Lenže v KDE mi nefungovala sieť, tak som sa rozhodol vykašľať sa na to a prepnúť do GNOME, dal som odhlásiť aby som sa vrátil do toho prihlasovacieho okna a prepol na gnome, lenže monitor vyhodil Out of Range. Tak som natvrdo reštartoval počítač a začala vyskakovať nejaká chyba, že X-Server nemôže naštartovať, že mám opraviť chyby a reštartovať gdm. Reštartoval som ešte raz, vyhodilo že je chyba v "root file system" a spustil sa nejaky fsck, vypísal chybu že mám manuálne spustiť fsck, tak som naťukal fsck. asi 1000krát sa ma spýtal či chcem nejakú chybu opraviť tak som len držal y. Potom ako všetko opravil som ešte raz reštartoval. Ale zase tá istá chyba, X-Server nemôže naštartovať, že mám opraviť chyby a reštartovať gdm. Tak som reštartoval v recovery mode. Poťukal som tam všetko čo sa týkalo opravy chýb (dpkg, fsck a ešte jedno na opravu x-servera), a dal som nech pokračuje v normálnom štarte. Normálne naštartoval gnome.
Lenže: aj keď správca ovládačov ukazuje že sa používajú nvidia ovládače, v nVidia X-Server Settings ukazuje že sa nepoužíva nVidia X-Server že mám spustiť nvidia-xconfig ako root. Aj keď toto spustím, stále nVidia X-Server settings vyhadzuje tú istú chybu. Compiz tiež prestal fungovať. Keď som chcel skúsiť či funguje aspoň akcelerované prostredie, glxgears vypísalo:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual
glxinfo vypisuje:
name of display: :0.0
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig
3 GLXFBConfigs:
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Segmentation fault
Viete mi s tým pomôcť?
/EDIT: Z neznamych dovodov po restarte vsetko funguje tak ako ma az na jednu malu vec. glxinfo aj nvidia ovladace vypisuju ze mam vypnute Direct Rendering, ale compiz funguje, glxgears tiez ukazuje 1300 FPS, neviete čo je s tým?