Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s diakritikou v Eclipse  (Přečteno 4013 krát)

honorguard

  • Host
Problém s diakritikou v Eclipse
« kdy: 06 Října 2008, 12:03:56 »
Zdravím všechny,
můj problém je patrný ze screenu, takhle tabulka mi vyskočila když jsem chtěl soubor uložit:
http://img28.picoodle.com/img/img28/3/10/6/f_screenm_47fb86f.png

Celé je to způsobeno písmenkem č které je ve funkci pro výpis. Když ho vymažu tak to funguje, ostatní diakritické znaky taky nefungují, nevíte někdo jak tam nastavit češtinu?

Předem díky

jfoot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
  • ..nemožné ihned, zázraky do tří dnů...
    • Zobrazit profil
Re: Problém s diakritikou v Eclipse
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2009, 12:07:13 »
Zdravím Vás,
při pročítání odkazů na Eclipse jsem narazil na toto vlákno s Vaším nezodpovězeným dotazem. Vyřešil jste tento problém ?
Po šesté atomové válce  povrch planety Rogoz nevypadal pěkně...

Dítě nevinné...Co ty můžeš vědět...o sadomasochistické derivaci oidipovského komplexu...(O.Neff, K. Saudek, Arnal & Dva dračí zuby)

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
    • Zobrazit profil
Re: Problém s diakritikou v Eclipse
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2009, 12:21:46 »
skusili ste prestavovat Window->Preferences->General->Workspace->Text File Encoding?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

jfoot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
  • ..nemožné ihned, zázraky do tří dnů...
    • Zobrazit profil
Re: Problém s diakritikou v Eclipse
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2009, 13:27:54 »
Zdravím Vás,

děkuji uživateli petergula za příspěvek a současně se mu také omlouvám :
dotaz byl směřován na honorguard.
    Váš návrh je dobrý, nicméně pokud budu postupovat podle něj změním kódování
všech souborů ve všech projectech, které v Eclipse mám. To nemusí být v každé situaci žádoucí. Mohu ale Váš návrh provést,  avšak na úrovni souboru, ne celého Eclipse.
Konkrétně ukázat na daný soubor v kartě 'Navigator',
dát Proprties -> Resource -> Text File Encoding -> Other
a zvolit požadované kódování,  např. ISO-8859-5.
To vesměs funguje až do chvíle, kdy to nefunguje  ;D.
Eclipse odmítne změnu na úrovni souboru provést a tvrdošíjně  trvá na původním kódování.
Nepodařilo se mi navodit podmínky, v jejichž rámci se Eclipse  takto chová.
 
Nicméně Workaround této situace je vytvořit v daném adresáři úplně nový, prázdný soubor a
tomu uštědřit ono požadované kódování.
« Poslední změna: 13 Května 2009, 22:18:51 od jfoot »
Po šesté atomové válce  povrch planety Rogoz nevypadal pěkně...

Dítě nevinné...Co ty můžeš vědět...o sadomasochistické derivaci oidipovského komplexu...(O.Neff, K. Saudek, Arnal & Dva dračí zuby)

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
    • Zobrazit profil
Re: Problém s diakritikou v Eclipse
« Odpověď #4 kdy: 13 Května 2009, 13:59:13 »
Zdalo sa mi systematickejsie to navolit pre vsetky subory a nie len pre konkretnych par, vzdy pri praci ak sme zvolili variant, ze sme menili kodovanie len par suborov, nakoniec nastali problemy. Doporucujem preto menit vsetky kodovania  naraz(najviac sa nam osvedcilo UTF-8), nie konkretne pre ten ktory subor. Co sa tyka nefunkcnosti zmeny kodovania, podla mna ak do suboru vlozis alebo nejak dostanes znaky ktore nemaju adekvatne vyjadrenie  v tej ktorej kodovej stranke, tak eclipse nevie ako skonvertovat dane znaky a zmenu kodovania odmietne. To su aspon moje davne skusenosti.

Je lepsie mat rovnake kodovanie pre vsetko a potom sa s tym lepsie pracuje ked sa to posiela do SVN, CVS ...
Encoding sa da nastavit aj pre projekt, nie pre workspace (klik pravym ->properties-> INfO? neviem presne) a aj tak ako ste pisal priamo na konkretny subor.

Preco Vam vadi, ze sa to nastavi pre vsetky subory, ved css, html, xml, ... maju ajtak bud vlastny editor s nastavenim kodovania, alebo maju kodovanie v sebe?
Ak som to spravne pochopil, mate napr. Janko.java v ISO8859-2 a vedla neho subor Evka.java v UTF-8, to ma aj nejaky vyznam? Alebo ste myslel, ze tam mate nejake subory Janko.java a Janko.txt a chcete mat txt v inom kodovani ako java subory?
 
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

jfoot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
  • ..nemožné ihned, zázraky do tří dnů...
    • Zobrazit profil
Re: Problém s diakritikou v Eclipse
« Odpověď #5 kdy: 13 Května 2009, 14:19:40 »
Zdravím petergula,

rozhodně preferuji, aby všechny soubory měly stejné kódování.
Nicméně pokud budu nucen  (třeba v rámci testovacích prací)
napsat do Evka.java (moc hezké jméno třídy  ;)), třeba toto :
String foo = "tady_budou_znaky_ruske_abecedy; 
a pak to uložit,
budu mít stejný problém jako honorguard, nebo ne ? Rád se poučím...

P.S. předpokládám, že soubor, který edituji je ISO-8859-2.
« Poslední změna: 13 Května 2009, 14:27:21 od jfoot »
Po šesté atomové válce  povrch planety Rogoz nevypadal pěkně...

Dítě nevinné...Co ty můžeš vědět...o sadomasochistické derivaci oidipovského komplexu...(O.Neff, K. Saudek, Arnal & Dva dračí zuby)

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
    • Zobrazit profil
Re: Problém s diakritikou v Eclipse
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2009, 14:42:01 »
Ak viem, ze projekt je medzinarodny, tak pouzijem kodovanie pokryvajuce oba/vsetky jazyky. Ja osobne uz dlhy cas neexperimentujem s tym, ci windows1250, iso8859-2 alebo ine, vsade kde to nie je nevyhnutne povedane inak pouzivam UTF-8, ci uz v html, xml, java suboroch ... . Co sa tyka diakritiky a lokalizacie na to by som skor pouzil ResourceBundle pre ulozenie hlasok(teda properties subory ktore java koduje v ansi kodovani/diakritika je escapeovana), ajked pre testovacie ucely asi jednoduchsie je davat retazce rovno do kodu, to je pravda.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

jfoot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 197
  • ..nemožné ihned, zázraky do tří dnů...
    • Zobrazit profil
Re: Problém s diakritikou v Eclipse
« Odpověď #7 kdy: 13 Května 2009, 14:53:40 »
Zravim petergula a dik za info.
Po šesté atomové válce  povrch planety Rogoz nevypadal pěkně...

Dítě nevinné...Co ty můžeš vědět...o sadomasochistické derivaci oidipovského komplexu...(O.Neff, K. Saudek, Arnal & Dva dračí zuby)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.