Na stránkách se používá trochu JavaScriptu když se vkládají bannery třeba na nové Ubuntu nebo tak něco. Taky je tam teď php kód zobrazující novinky. Pro přihlašování do lokalizačního týmu tam máme anketní formulář. Ale v podstatě nic, bez čeho by se nedalo obejít. Spíš je ten Drupal dobrej v tom, že se snadno vytvoří nový článek včetně obrázků a všeho, zařadí do navigace, pošle do rss. Je tam modul pro galerii obrázků. Takže oproti statickým stránkám má výhod dost. Jinak je ale nutno uznat, že obsah se mění velmi zřídka.
Co se týká možnosti formátování wiki, je možné že se mýlím, ale považuji tvůj návrh v moinmoin v podstatě za nerealizovatelný. V uvedených motivech nevidím jediný, který by se tomu jen blížil. Všude je standardní layout, akorát trochu pozměněné barvičky. Ikony v menu, pěkný postranní panel nikde. Hlavně pozicování obrázků na wiki je problém. Jestli se tam vůbec dají dávat části kódu do <div>, aby se daly formátovat pomocí stylů, to taky netuším. Myslím, že žádné html není dovoleno. Na wiki se nedají dávat větší soubory jako přílohy, protože jejich stahování je neuvěřitelně pomalé.
Takže záleží, jak půjde technická realizace. Pokud najdeme nějaký extrémně jednoduchý redakční systém, kam půjde snadno napasovat daná šablona, tak nevidím problém ho použít, nemusíme mít zrovna Drupal. Je to otázkou, čím začít, jestli webem, wiki nebo fórem.
Jenom mám obavu z přístupu k serveru. Poslední roky je totiž akutní nedostatek adminů, a ještě méně adminů s časem takové věci řešit. Většina požadavků jde přes Ondřeje Surého, kde se na pár měsíců vždy zasekne a pak umře. Martin Böhm už taky nemívá volný čas. Já nějaký přístup na server mám, ale nemyslím, že dostatečný a navíc o adminování nic moc nevím. Kdo dál, to nevím. Takže asi by bylo dobré to vyvíjet na nějakém vlastním serveru, a až to bude vypadat k světu tak otravovat některého admina ať to nahodí na ten náš nebo ho přesvědčit, aby ti udělil přístup.