Co se týče pozadí, osobně bych volil spíš světlejší, uznávám, že to současné není ono, ale rozhodně bych se vyvaroval textur typu prkenná podlaha... tak se dnes moderní design nedělá.
Já na prknech netrvám, sice mi připadají hezká s ohledem na barvy popředí, ale může tam přijít něco jiného. Volba prken není náhoda* a krom toho, dřevo ve mne vyvolává dojem poctivé řemeslné práce, což je právě to, co by se projektu Ubuntu leckdy hodilo.
*) Prkna jsou totiž součástí jednoho z nadějných návrhů na design celého Ubuntu:
https://wiki.ubuntu.com/Artwork/Incoming/Intrepid/Wall-light Pokud jde o modernost designu, jsem pro. Jen bych chtěl upozornit, že naším cílem je udělat hlavně
dobrý design, ne za každou cenu
moderní design. Protože co je dnes
in (kulaté rámečky, aqua odlesky) může být za rok naprosto
out (tak jako třeba vodorovně šrafované pozadí nebo třírozměrnost stylu W95).
Ten původní hnědý přechod je na mne moc světlý. Můžeme ho trochu "zčokoládovět", něco jako výchozí tapeta z Edgy Efta, pamatuji-li si dobře.
To druhé pozadí, s čv-or-žl pruhy, by chtělo nějak znevýraznit. Není to špatný nápad, ale odpoutává mou pozornost. Možná by pomohlo v něm nenechávat bílé plochy; vše vyplnit náhodnými proužky těchto tří barev. Anebo ten hnědý přechod, to nevím.