Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenajde skladby v Rhythmbox [vyřešeno]  (Přečteno 1603 krát)

Martin_D

• Návštěvník
Nenajde skladby v Rhythmbox [vyřešeno]
« kdy: 19 Května 2009, 11:45:48 »
Zdravím všetkých
Mám problém s prehrávačom rhtmbox (to isté aj s exaile). Po pridaní hudby do rhytmboxu ide všetko bez problémov. Problém nastáva keď nabootujem ubuntu od znova. Skladby pridané do rhytmoxu sú evidované ako stratené súbory. Musím z disku spustiť hocijakú skladbu resp. album a obnoví sa mi aj knižnica v rhtmboxe. Hudbu mám uloženú na widnowsáckych partíciách. Dneska mi pre istotu zmyzla celá knižnica... Ak by ste vedeli pomôcť tak ďakujem.
   Martin
« Poslední změna: 21 Května 2009, 03:58:09 od kiklhorn »

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
Re: Nenajde skladby v Rhythmbox
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2009, 11:55:50 »
no napadá ma, ako mountuješ win partíciu ? pokiaľ ju pripájaš vždy po štarte tak sa automaticky pripája do napr: /media/disk, takže cesta k hudbe je /media/disk/..../hudba. Ale ak napríklad pripojíš takto najprv napríklad externý HDD, tak sa mountne do /media/disk a potom win. partíciu tak sa tá mountne do /media/disk-1/... hudba, lenže v prehrávači je cesta k súboru  /media/disk/...hudba a nie /media/disk-1/... hudba, a on to nevie nájsť.
Koniec nápadu  ;)
last.fm/user/kingzozo

Martin_D

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2009, 12:01:38 »
fú tak to je na mňa komplikované jemne :) ale dúfam že som správne pochopil. Partície ja nemontujem žiadne. Jeden HDD mám rozdelený na 2 partície NTFS a linuxácky oddiel EXT4. Ohľadom externých HDD problém úplne odpadá pretože žiadne nepridávam.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2009, 19:13:59 »
zkuste dát nějaký písničky na linuxový oddíl importnout si je a počkat co se stane...
popř spustit rhythmbox v terminálu

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2009, 19:16:10 »
po štarte systému klikneš v nautile (správca súborov) na ikonku windowsovej partície a pýta od teba heslo ?.

Inak som asi vedľa  ;D, keď máš jednu win partícíu (toto hore sa mne stávalo -mám dve)
last.fm/user/kingzozo

ratiafak+

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2009, 19:36:39 »
Podle mě ti to tu partition nepřipojí automaticky. Zkus ji hodit někam do /mnt/tvojepartisna pomocí fstab. Jestli nevíš jak na fstab, najdeš tu spoustu návodů.

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2009, 23:02:01 »
Podle mě ti to tu partition nepřipojí automaticky. Zkus ji hodit někam do /mnt/tvojepartisna pomocí fstab. Jestli nevíš jak na fstab, najdeš tu spoustu návodů.
Tohle funguje celkem univerzálně...
aby se změny v /etc/fstab projevily, stačí zadat
Kód: [Vybrat]
sudo mount -a nebo reboot.
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

Martin_D

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 20 Května 2009, 09:55:54 »
Takže problém je už vyriešený... Stačilo nastaviť automatické pripojovanie diskov. Díky každému za snahu a ochotu.

Mraky

• Aktivní člen
  • *
Re: Nenajde skladby v Rhythmbox [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 21 Května 2009, 06:30:44 »
po rebootu počítače si vždycky naountuj disk, na kterým máš tu hudbu a jeto.-)))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.