Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s compiz  (Přečteno 4425 krát)

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Problem s compiz
« kdy: 19 Května 2009, 21:28:25 »
na inych forach mi akosi neprichadza odpoved tak to davaj aj tu kedze to je ubuntu forum.
mal som vazny problem v pocitaci, a prisiel mi ho jeden chlapik opravit a od vtedy som si nechal ubuntu. som mu povedal ze by som tam rad mal aj to akcelerovane pozadie, ze z plochy je kocka a vsetlijake tie efekty
on tm dal ovladace, a zrutil sa system ,.,. povedal mi ze skor nes by prisiel na riesenie, racej znova preinstaluje ubuntu.
ale ja som si chcel dat to pozadie (compiz sa to vola myslim) tak ci tak... tak som mu neskvor zavolal ze ci si tie ovladace nainstalovat mosem a on povedal ze uz by to malo fungovat... ta som ich nainstaloval ale ten isty problem... miesto toho aby nabeholo ubuntu sa mi zobrazi nieco ako terminal, ...
navod som robil podla tohoto
kód:

http://wiki.ubuntu.cz/Akcelerovan%C3%A9%20prost%C5%99ed%C3%AD


a odfotil som ako ta obrazovka vypada teraz:):
kód:
http://img98.imageshack.us/my.php?image=problemsubuntu.jpg

viem ze to tam je zle vidno, ale hadam to nejako precitate,
graficka karta ma dobre nastavenu 3D akceleraciu, 512 MB, fps som meral tak priemerne 280 000, Nvidia.
ako by ste to riesili vy ? ubuntu znova preinstaluvavat nechcem, mam ta m uz vela progrmov, nechce sa mi to robit znova tu akceleraciu chcem mat aj ked viem ze su s tym problemy

mosqa

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 854
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2009, 21:34:51 »
ako si instaloval tie ovladace?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2009, 21:39:49 »
bolo to takto ta cesta: Systém → Volby → Vzhled → Efekty vzhledu. ,.,., myslim ze sa to naziva compiz  :D... no mal som tam tie 3 polickka a vybral som to spodne, cize som si nastavil najkrajsie detaily, a automaticky instalovalo ovladace, tak to robil aj ten chlapik a tak to bolo aj v navode

editovane 1x
« Poslední změna: 19 Května 2009, 21:41:55 od 1daemon1 »

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2009, 21:59:51 »
podľa všetkého sa ti rozhádzala grafika, najjednoduchší spôsob, ako to vrátiš do pôvodného stavu je, že v tej konzole, kam ťa to hodí namiesto grafického prostredia zadáš príkaz
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conftam si nájdeš riadok "Driver  "nvidia"" (pohybuješ sa šípkami) a to "nvidia" zmeníš na "nv", čo je otovorený ovládač pre karty nvidia. Uložiš to klávesovou skratkou Ctrl+O a program opustíš skratkou Ctrl+X. Reštartuješ komp a grafika by ti mala fungovať. Potom začneme riešieť samotné nastavenie, aby ti šiel aj compiz.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2009, 22:15:48 »
prve co som skusal bolo, ci funguje sudo gedit... ale bohuzial nie  :-[... sudo gedit (ani gksudo gedit - co neviem co je  ;D) nefunguje ani normalne ani ako root
ked to napisem ako uzivatel vypise: (gedit:3555): Gtk-WARNING **: cannot open display:

ako root: (gedit:3567): Gtk-WARNING **: cannot open display:

cize subor takto lahko asi neotvorim... hehe este jedna moja nesikovnost, ked zapinam pocitac, mam na vyber, = ubuntu dalej, ubuntu (mysim nieco ako nudzovy rezim) - a to som neskusal... memtest - to som skusal, a este tam mam pekne pokazeny windows home edition, ktory ked spustam programy tak mrzne mrzne as zamrzne cize je funkcny asi 2-3 minuty :D

edit= to co osm pokladal za "nudzovy rezim" bolo akesi recovery menu - neevyznamsa do toho, ale klikol som na to, dal som hned to prve, a zacalo nieco podobne, ako ked spustim normalne ubuntu... jedna vec, asi to je zbitocnost ale na tom pocitaci mam apache2 a stale tam s tym nieco vypzsovalo ked som dal ten recovery menu.  ja sa tomu vobec nerozumiem moc ma to stve  >:( . neviem poriadne opisat problem



« Poslední změna: 19 Května 2009, 22:25:04 od 1daemon1 »

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2009, 22:30:26 »
aha, sorry, som ti somarinu napísal, neviem nad čím som práve vtedy rozmýšlal. Samozrejme, že sa ti gedit nedá spustiť, pretože gedit je textový editor pre grafické prostredie. Myslel som textový editor "nano", aj tie ďalšie kroky boli písané pre nano (za to gedit sa ospravedlňujem). Takže "nano /etc/X11/xorg.conf"

sa učím na štátnice... nejako mi z toho prepína  :o
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

crowack

Re: Problem s compiz
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2009, 23:10:34 »
aha, sorry, som ti somarinu napísal, neviem nad čím som práve vtedy rozmýšlal. Samozrejme, že sa ti gedit nedá spustiť, pretože gedit je textový editor pre grafické prostredie. Myslel som textový editor "nano", aj tie ďalšie kroky boli písané pre nano (za to gedit sa ospravedlňujem). Takže "nano /etc/X11/xorg.conf"

sa učím na štátnice... nejako mi z toho prepína  :o
takhle by to mělo zafungovat:
Kód: [Vybrat]
sudo nano /etc/X11/xorg.confctrl+O uložíte změny, ctrl+X ukončíte editor nano.
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #7 kdy: 20 Května 2009, 14:34:12 »
tak urobil som vsetko ako ste napisal, 3x so kontroloval a neviem kde moze byt chyba . nejde, stale to iste,... normalne som nasiel driver - nvidia som zmenil na nv, nic ine som nemenil.
ulozil som to, a zavrel ako ste kazali. aale musel som to ulozit ako root. sudo -i tak sa dostanem do rootu ze ?. ked som nebol ako root tak vypisalo premission dieded ci take nieco, to mysli ze je ked nemam prava, chmod 777 vsak ?... no tak som to ulozil zavral skontroloval vypo pocitac , este tri krat som to potom kotroloval.
este jedna vec, asi to je zbytocnost ale mam dve graficke karty 256mb projene SLI mostikom. napisal by som aj presne typ karty, ale windows mi uz vobec nejde, zapnem ide 5sekund a zamrzne, ten potrebujem preisntalovat cize inac neviem zistit presny typ karty.
ak chcete urobim fotku, ak to vobec v niecom pomoze  :-\
« Poslední změna: 20 Května 2009, 14:38:44 od 1daemon1 »

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #8 kdy: 20 Května 2009, 14:59:05 »
na inom fore mi pisali ze mam skusit zadat startx ...
vypysalo toto :

xinit: No such file of directory (errno2): unable to connect to x server
xinit: No such process (errno 3) : Server error

na ubuntu som mal naistalovany apache2 nastavoval som LAMP php5, mysql,... a trvalo mi dva dni kym mi to zacal oprodiiane fungovat, dovtedy som klikal na vsetko co sa dalo, tak som mohol aj nieco spackat...

a este radili toto :
sudo modprobe nvidia - nevypisalo nic,,, iba chcelo heslo, to som zadal a dalej nic, normalne som mohol pokracovat v prikazoch

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #9 kdy: 20 Května 2009, 15:35:58 »
prihlás sa do konzoly (meno, heslo), potom sa prihlás v konzole ako root "sudo su" a heslo. Následne skús opäť príkaz "startx".

1. v prípade, že pod rootom ti grafika naštartuje pošli sem výpis príkazu "ls -al /usr/bin/ | grep Xorg"
2. ak ti nenaštartuje ani pod rootom, tak si premenuj súbor xorg.conf, napríklad príkazom "/sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.nefunkcny" a reštartuj komp
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #10 kdy: 20 Května 2009, 20:02:12 »
no tak, urobil som ako bolo treba, pod sudo su vypisalo rovnake chyby pri startx ako pri sudo -i a bezno uzivtelovi.
tak som isiel na druhu moznost ale ties nezabrala. urobil som ju spravne lebo som to zasa poriadne kontroloval a xorg.conf uz neexisteje, ale xorg.conf.nefunkny hej... proste som to premenoval, restarotval a nic, tak som xorg.conf skusil otvorit, a nemohlo sa stt ze tym ze som ho otvoril som vytvoril novy prazdny ?... lebo ked so pri sudo su napisal ten prikaz tak nereagoval ale ked som nebol ako root tak reagoval a potom som daval aj nano...

tak a ked mam liveCD ubuntu, co keby som si nahodil to a cez to sa to nejak opravit neda ? mozno by to bolo dobre...

a to ma len tak napadlo, asi to je blbost, ale stale sa mi zda, ked mi csto vypisuje cosi so serverom, ako naprikald pri tom startx ako tie vety dve co som posielal, tak ja ked som si to apache istaloval tak som mal urobit toto :http://wiki.ubuntu.cz/Apache%20s%20MySQL%20a%20PHP?action=AttachFile&do=get&target=tasksel.png

a mal som tam zaskrtnut vtedy iba ten lamp ale som nechtiac zasrtol aj to Samba File server . ak to je od veci tak prepac  :-[ .

alebo na druhom pocitaci mam ties ubuntu tak to mi asi ties nepomoze ze  :-\ zeby som to nejak... prepisal podla toho ten xorg alebo co ja vem co

inac viem ze davam hlupe otazky,... som zaciatocik s ubuntu, ale je tu aj mosnost ze si to ubuntu preinstalujem, ale stratim tim setky data co tam mam tak to berem ako poslednu zachranu, asi tie data uz nezachranim vsak ? len m stve ze mam celkom dobru graficku kartu a aj tak to robi taketo problemy  :'(
« Poslední změna: 20 Května 2009, 20:07:27 od 1daemon1 »

olbrait

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #11 kdy: 20 Května 2009, 22:17:36 »
tým, že si startx zadal ako root sa vylúčila možnosť, že by si mal niečo so svojím užívateľským účtom
tým, že si zmazal xorg.conf a problém zostal sa vylúčila vina xorg.conf
nepomohlo to, ale sa vylúčili dve najčastejšie príčiny. Už len prísť na to, čo tou príčinou je. Pred inštalovaním ovládačov ti všetko fungovalo, po ich nainštalovaní už nie... A chyba nevyzerá byť v ovládačoch... Možno sa na ničo zabudlo. Odfoť sem obrazovku po tom, čo zadáš "startx", či tam nie je ešte niečo o čo by sa dalo oprieť.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #12 kdy: 21 Května 2009, 18:30:07 »
http://img34.imageshack.us/gal.php?g=problemsudosu.jpg

tu su obrazky, a ten co ma 254kb je to co mi vypisalo ked som bol ako root - cize s prikazom "sudo su" a ten druhy, s mensou velkostou je pri zadani bez "sudo su"

edit- este som zabudol, napises mi prosim ta prikaz ktorym ked som root ako sudo su ale opacne? ce ke som root tak ma da naspet na uzivatela ? to len tak bo sa mi to zide a prepacte za OT  :-X
« Poslední změna: 21 Května 2009, 18:33:03 od 1daemon1 »

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #13 kdy: 21 Května 2009, 20:06:44 »
je tu nieco divne .

otvoril som masinu a kukal na graficku kartu.

graficka karta - FOXCONN GeForce 7600gt = horna, do ktorej mam zapojeny monitor, dolna spojena SLI mostikom ASUS vypada uplne inac, ale mali by byt rovnke. tam som nejake podobne nadpisi nenasiel iba hakibaky.

preco je tam FOXCONN ? nemalo by tam byt Nvidia, alebo to Nvidia je ? ved ja mam Nvidiu,... ? ... co to je ?

navise mi je znepokojnuje ze tie graficke karty vyzeraju uplne inac  >:( . dufam ze to nieje problem, oco ma vzdy upokojnuje ze aj ked vypadaju UPLNE inac, mali by byt tie iste.

pavolzetor

  • Host
Re: Problem s compiz
« Odpověď #14 kdy: 21 Května 2009, 20:54:39 »
nvidia je výrobcom čipov, ktoré predávajú výrobcom kariet

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #15 kdy: 21 Května 2009, 21:00:46 »
aha, dik zesi mi to ujasnil. tak potom problem by nemal byt. na kazdom fore som sa teraz zasekol s tym ze kazdy napisal ze nech poslem fotku o stave,. vie mi podla toho este niekto poradit ?

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: Problem s compiz
« Odpověď #16 kdy: 22 Května 2009, 00:45:19 »
Log xorgu by byl také možná užitečný (umístění souboru vidíte na svých fotkách)
Pokud to chcete řešit v terminálu tak pro kopírování souborů na flashku buď příkaz cp, nebo oknový manager mc
Kód: [Vybrat]
apt-get install mc
mc
připojenou flashku možná najdete v /media, když ne tak si ji budete muset mount sám.

Pokud se nechcete učit příkazy v terminálu tak bych spíše zkusil metodu "když se kácí les, létají třísky"
Všechno nvidia vyházet
Kód: [Vybrat]
apt-get purge nvidia*a po restartu to snad naběhne do grafiky alespoň pod vesa režimem, a pak řešit ostatní.

napises mi prosim ta prikaz ktorym ked som root ako sudo su ale opacne? ce ke som root tak ma da naspet na uzivatela ?
Kód: [Vybrat]
exit
« Poslední změna: 22 Května 2009, 00:52:18 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

1daemon1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #17 kdy: 22 Května 2009, 22:09:43 »
nic nefungovalo.

us som mal na to nervy, naformatoval som disk, nainstaloval windows (s ktorym chytam este vecsie nervy, same problemy!) , a teraz idem doinstalovat ubuntu. Ak mi niekto potom pomoze nainstalovat compiz, ale tak ze podobna situacia ako som mal sa uz nebdue opakovat, tak budem velmi rad  ;) .

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: Problem s compiz
« Odpověď #18 kdy: 24 Května 2009, 16:30:38 »
Četl jsem toto vlákno a nejsem z toho moc moudrý. Můžeš prosím tě napsat, jaký máš stroj, typ grafiky, zakl. desku...., taktéž, jaké Ubuntu tam máš- verzi. Od toho se odvíjí i verze Compizu. Z toho screenshotu taky nejsem moc moudrý, neumím moc AJ, přesto tam je napsané, že máš zkusit nainstalovat vyšší verzi. Ale problém bude úplně jinde a bude dobré asi nainstalovat Ubuntu úplně znova, protože dávat dohromady systém, po několika marných pokusech. Zkus se ještě mrkonut sem: http://wiki.ubuntu.cz/Compiz Fusion, třeba ti to pomůže.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.