Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Záznam zvuku  (Přečteno 1717 krát)

aloisam

• Host
Záznam zvuku
« kdy: 19 Května 2009, 23:15:21 »
tak jsem chtěl po dlouhé době vyzkoušet skype, ale mám problém s mikrofonem, teda nejen ve skype ale se záznamem vůbec.. není možné nic nahrát a nastavení vypadá takto:
http://aloisam.sweb.cz//Sn%C3%ADmek%20obrazovky.png
úplně chybí položka záznam...
chyba bude nejsoíš v tom, že kvůli grafice používám jádro 2.6.29, když nabootuju do liveusb s 2.6.28 tak položka záznam v ovládání hlasitosti nechybí a nahrávat se dá, sice dost potichu, ale dá..
nevíte někdo jak to rozchodit? dík

butyna

• Aktivní člen
  • *
Re: Záznam zvuku
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2009, 06:13:49 »
Musíš si pohrát s nastavením. To že ti to nahrává sice potichu je důkaz, že to funguje a systém to vidí. Já měl ten samý problém a pohrál jsem si v nastavení a rozchodil jsem to.

aloisam

• Host
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2009, 09:04:00 »
jasně, tohle platí pro 2.6.28 ale s 2.6.29 si ani nemám s čím pohrát, viz obrázek..
každopádně nechci tam dávat starší jádro ani xorg ani nic jinýho co může mít vliv na grafiku, to radši oželím mikrofon..

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2009, 13:11:18 »
já sem zkoušel v audacity náhrávát z mikrofonu,a výsledek byl hrozný, na rozdíl od windows,prostě to hrozně šumělo, takže bych zatím nahrávání zvuků nezkoušel.-))))

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2009, 22:16:31 »
nastaveni zvuku - a co pulseaudio - konkretne pavucontrol ?

jinak ja mam s nahravanim zvuku v linuxu docela dobre zkusenosti - prehraval jsem neco z kazetaku pomoci vystupu na sluchatka (pomoci gnome sound recorder) a vysledek je prakticky nerozeznatelny...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.