Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s grafikou  (Přečteno 1619 krát)

Jozef1956

• Návštěvník
Problém s grafikou
« kdy: 28 Května 2009, 00:36:27 »
Som začiatočník v Linuxe.
Niekedy sa stane že neaktívne okno sa rozsype na šikmé čiary. Keď ho zväčším alebo znova otvorím znova je v poriadku. Niekedy sa to stane aj počas práce na aktívnom okne. Mám HP 9020, Ubuntu 9.04. Skúšal som inštalovať vhodný driver ale skončil errorom. Graf. karta je intel 82852/82855...
ERROR: AGPGART module did not compile
Compiling DRM module
Err. Kernel modules did not compile
The DRI drivers can not be intaled without the latest kernel modules.
Instal... will be aborted. See the dri.log file for info

make -C /lib/modules/2.6.28-11-generic/build SUBDIRS=/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0 modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-11-generic'
  CC [M]  /home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.o
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:68: error: conflicting types for ‘agp_backend_acquire’
include/linux/agp_backend.h:105: error: previous declaration of ‘agp_backend_acquire’ was here
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:77: error: conflicting types for ‘agp_backend_acquire’
include/linux/agp_backend.h:105: error: previous declaration of ‘agp_backend_acquire’ was here
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:88: error: conflicting types for ‘agp_backend_release’
include/linux/agp_backend.h:106: error: previous declaration of ‘agp_backend_release’ was here
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:93: error: conflicting types for ‘agp_backend_release’
include/linux/agp_backend.h:106: error: previous declaration of ‘agp_backend_release’ was here
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:220: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘drm_agp’
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c: In function ‘agp_add_bridge’:
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:281: error: implicit declaration of function ‘inter_module_register’
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:281: error: ‘drm_agp’ undeclared (first use in this function)
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:281: error: (Each undeclared identifier is reported only once
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:281: error: for each function it appears in.)
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c: In function ‘agp_remove_bridge’:
/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.c:301: error: implicit declaration of function ‘inter_module_unregister’
make[2]: *** [/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0/backend.o] Chyba 1
make[1]: *** [_module_/home/jozef56/Download/dripkg/agpgart-2.0] Chyba 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-11-generic'
make: *** [default] Chyba 2
make -f Makefile.linux DRM_MODULES=gdg.ko modules
make[1]: Entering directory `/home/jozef56/Download/dripkg/drm'
+ ln -s Makefile.linux Makefile
make -C /lib/modules/2.6.28-11-generic/build  SUBDIRS=`pwd` DRMSRCDIR=`pwd` modules
make[2]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-11-generic'
rm: nie je možné odstrániť `/home/jozef56/Download/dripkg/drm/.tmp_versions/CVS': Is a directory
make[2]: *** [crmodverdir] Chyba 1
make[2]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-11-generic'
make[1]: *** [modules] Chyba 2
make[1]: Leaving directory `/home/jozef56/Download/dripkg/drm'
make: *** [gdg.ko] Chyba 2

Vďaka za odpoveď
Jozef

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

Jozef1956

• Návštěvník
Re: Problém s grafikou
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2009, 23:22:42 »
Vďaka za info. Pokúsil som sa vylepšiť ten súbor. Dodal som tam:
Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   "MigrationHeuristic" "greedy" (podľa pokynov)

No nie som si istý tými úvodzovkami. V každom prípade spadla grafika a linux si to po konzultácii so mnou vrátil do pôvodného stavu. Myslíš že idem správnym smerom?
Vďaka za Tvoj čas.
Jozef

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Re: Problém s grafikou
« Odpověď #3 kdy: 29 Května 2009, 01:49:18 »
Vďaka za info. Pokúsil som sa vylepšiť ten súbor. Dodal som tam:
Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   "MigrationHeuristic" "greedy" (podľa pokynov)

No nie som si istý tými úvodzovkami. V každom prípade spadla grafika a linux si to po konzultácii so mnou vrátil do pôvodného stavu. Myslíš že idem správnym smerom?
Vďaka za Tvoj čas.
Jozef
imho by to melo byt spis
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
    Identifier "Configured Video Device"
    Option "MigrationHeuristic" "greedy"
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.