Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MS VPN neprojde přes Ubuntu router  (Přečteno 2003 krát)

radeczech

• Aktivní člen
  • *
MS VPN neprojde přes Ubuntu router
« kdy: 25 Září 2006, 15:32:15 »
Mám následující problém:
Zkoušel jsem se ze stanice, kde je MS Win připojit pomocí VPN do jiné sítě a neprošel jsem přes router, na kterém běží Ubuntu.
Na routeru je rozjetý firewall pomocí iptables, ale ani úplné dočasné odstranění filtrovacích pravidel nepomohlo. Router nepustil VPN spojení a zalogoval něco ve smyslu TOS útoku (podobné mi dělalo, když nebyl povolen nějaký port).
Je tedy potřeba ještě něco dodat? Pro routování používám jednoduchou syntaxi
Kód: [Vybrat]
echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forwardTrochu starší podobu nastavení firewallu pomocí iptables zobrazuji tady:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3249
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #1 kdy: 25 Září 2006, 16:20:29 »
Zkus si nainstalit hamachi a pripojovat se pomoci vnc. Zkousel jsem to a jede to bez problemu (winXP<->Ubuntu). Nevim jak je to  s bezpecnosti, nekdo si stezuje ze vnc nepodporuje ssl, ale myslim ze uz prenos pres hamachi data poradne zakoduje :)
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2006, 10:24:23 »
Jedná se mi o to, že jsem se potřeboval připojit na VNC server a pak dále pracovat v dané síti... Jediná schůdná varianta je dostat se přes můj router, instalovat Himachi nemá smysl. A také by mě zajímalo, kde je na routeru chyba.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2006, 10:45:08 »
Nevim kde je chyba, ale hamachi ti v klidu projde routerem a pak se v klidu muzes pripojit pres VNC. Nevim proc nechces pouzit hamachi.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2006, 15:25:41 »
Prvně bych chtěl opravit překlep "...připojit na VNC server..." tam má být VPN, byl jsem myšlenkami dát. Nejprve se protuneluji a pak připojím přes VNC.
Přečetl jsem si malé info o Himachi a pokud tomu dobře rozumím, tak je potřeba nainstalovat Himachi na každý stroj, se kterým chci pracovat, aby byl připojen do dané virtuální sítě...
To je moc pracné, nejsnažsí řešení mi připadá protunelovat se do sítě a mám vše k dispotici.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.