Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hibernacia a uspanie na disk  (Přečteno 3650 krát)

palino_b

• Návštěvník
Hibernacia a uspanie na disk
« kdy: 01 Června 2009, 15:30:45 »
Zdravim,
hladal som aj na tomto fore, aj na ubuntuforums.org a okrem toho, ze som zistil o uspavanie spolu s hibernaciou sa riesili uz milionkrat a vo viacerych pripadoch je to "magia" tak som chcel poprosit niekoho kto vie kde zacat riesit tieto problemy. Na Ubuntu 8.04 mi islo uspavanie na disk a na 7.04 mi isla aj hibernacia. Problem je ze po update na 9.04 mi nejde nic. Notebook(Asus A3Hf) sa uspi, ale uz sa nezobudi, ani v jednom pripade.
Potreboval by som nasmerovat na nejake logy alebo nieco z coho sa da vycitat kde to zhavaruje, dakujem ;)

Malajda

• Návštěvník
Re: Hibernacia a uspanie na disk
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2009, 22:29:31 »
Ja mam zase AsusM50vc a na 8.10 sla hibernace, ale kdyz jsi chtel po obnoveni systemu znovu system hibernovat,tak to vubec neslo. ani v nabidce System>Vypnout, nebyla moznost "Uspat na disk" ani "Uspat do pameti".

S prichodem 9.04 jde vse v pohode. Dokonce i proces ktery uvede NTB do hibenace je rychlejsi.
NTB ASUS M50VC - Ubuntu 9.10 REMIX
Linux user number 506470

kychot

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2009, 19:45:32 »
Zdravim,
hladal som aj na tomto fore, aj na ubuntuforums.org a okrem toho, ze som zistil o uspavanie spolu s hibernaciou sa riesili uz milionkrat a vo viacerych pripadoch je to "magia" tak som chcel poprosit niekoho kto vie kde zacat riesit tieto problemy. Na Ubuntu 8.04 mi islo uspavanie na disk a na 7.04 mi isla aj hibernacia. Problem je ze po update na 9.04 mi nejde nic.

Mám podobný problém: na 7.04 a 8.04 v pohodě, a na Jackalope 9.04 problém. Dal jsem tím pádem dotaz do sekce   "Pomoc s instalací a aktualizací", protože mi přišlo, že je to víc problém toho upgrade než toho notebooku. Já mám mivvy m310. Viz:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,36948.0.html
Dal jsem to tam včera, ale zatím mi nikdo neodpověděl. Tak sleduj také tenhle topics, třeba někdo něco poradí.

Já jsem koukal na logy: /var/log/kern.log a /var/log/pm-suspend.log

Také jsem hledal ve všech starších příspěvcích o uspávání a hibernaci, ale šlo spíš o starší verze Ubuntu, kde jiní měli problémy a já ne. Ale zatím jsem nenašel nikoho jiného kromě tebe, kdo by měl problémy s uspáváním u 9.04. Vypadá to, že se karta obrátila, všem to začalo fungovat a nám dvěma přestalo.

Zkus porovnat, jestli se to u tebe projevuje podobně, jako u mě, i když máme každý jiné NB.

Jako poslední variantu vidím už jen "čistou instalaci", ale stejně by mě zajímalo, v čem je ten problém.  ???
« Poslední změna: 25 Června 2009, 20:55:19 od kychot »

palino_b

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2009, 21:09:41 »
No zda sa, ze mame ten isty problem, okrem toho ze mne nefunguje ani hibernacia ani suspend... Tebe aspon nieco ak som to dobre pochopil. Ale vsimol som si, ze sme skusali rovnake metody napravy ;) s rovnakym vysledkom :(

viper

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Června 2009, 21:35:39 »
nejste sami komu to nejde , mě taky suspend ani hibernace mam toshibu L40-14R a ntady na foru mi jednou někdo napsal ,že v 9,04 to je nahlášený jako chyba , nejde mi to na více verzích je to škoda ,ale co se dá dělat snad to někdy půjde
ntb TOSHIBA , ubuntu 8.10

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #5 kdy: 02 Července 2009, 13:06:40 »
Já mám Fujitsu Siemens Amilo L7310GW + Ubuntu 9.04
K tomu uspání na disk:
   Jen co na to ťuknu tak se systém „vypne“ ale hned se zase nahodí…
A uspání do paměti:
   NB se vypne, ale už se zase nezapne. Běží ale displej je černý… Takže musím vytáhnout baterii.
Máte představu zda je to Ubuntu 9.04 a jestli na to bude v nejbližší době nějaká aktualizace?
« Poslední změna: 02 Července 2009, 18:45:56 od Sentello »
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

horada

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Července 2009, 17:34:27 »
Já mám stejný notebook (Fujitsu Siemens Amilo L7310GW) a Ubuntu 9.04 a uspání na disk funguje zdá se v pořádku - vyzkoušel jsem to jednou omylem a od té doby vím že to funguje... A v podstatě jsem nepřišel na žádný problém. Co a jak ale asi neporadím protože jak říkám jsem nic nedělal - pouze se jednou spletl při vypínání :).
Dobré věci jsou drahé, ty nejlepší jsou zdarma....

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.