Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ivysilani v opere  (Přečteno 3339 krát)

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
ivysilani v opere
« kdy: 24 Května 2009, 22:25:43 »
Ahoj,

chtel jsem si dneska pustit pocasi z ivysilani, ale byl jsem zrovna nabootovanej v linuxu a neslo mi to, takze jsem se zas musel prebootoval do windows, kde to instalaci media player pluginu pro firefox a prihrani nejakeho dll do plugins v opere fungovalo. Pamatuju, ze na opensuse mi to myslim slo "samo od sebe".

Poradite mi prosim, jake pluginy (.so ?) mam do opery nahrat, aby mi ivysyilani fungovalo? VLC media player jsem si nainstaloval pomoci pridat/odebrat, ale ivysilani mi nehraje ani v opere, ani ve ff. Nesvobodne kodeky mam nainstalovane, takze to bude asi jen o tom zkopirovat nejake to .so nekam, ale treba je v tom jeste neco. Nechci nejaky doplnek firefoxu, radsi bych neco, co mi pujde i pod operou, protoze firefox pouzivam krajne nerad a pokud to opravdu jinak nejde (coz je malokdy).

A pokud mozno, prosim krok za krokem, protoze jsem porad novacek ;) Predem diky.
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale s nimi bych to psal jeste zitra :(

oyankee

• Host
Re: ivysilani v opere
« Odpověď #1 kdy: 26 Května 2009, 09:11:25 »
Mám jenom mplayer plugin do Mozilly a ten funguje i  v Opeře. Po instalaci jsou v zásuvných modulech vidět vlastně všechny moduly Mozilly s nadefinovanou cestou  do /usr/lib/mozilla

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2009, 23:02:26 »
Dekuji za rady, ale bohuzel mi to nejde, Ani po tom, co jsem zkusil kroky, ktere mi radil airlive.

Ve firefoxu se mi zobrazi jakysi prehravac a jeden staticky obrazek z videa, ale nehejba se to, ani zvuk nejde, v opere vidim jen cerne okno, uplne bez vlozeneho prehravace :( Budu rad, pokud jeste nekoho neco napadne - co reinstalovat, opdstranit, nebo tak, a kde nastavit v opere ty pluginy.

Diky.

pim

• Aktivní člen
  • *
  • I zde mohla být umístěna Vaše reklama.
« Odpověď #4 kdy: 15 Června 2009, 09:37:24 »
 Ja si vetsinou porady z ivysilani rovnou stahuju na disk a divam se pak na ne treba v buse. Je to trochu kostrbaty postup, ale umozni prehrat nebo ulozit pomoci VLC. V Opere na strance poradu, ktery chces prehrat, zmackni ctrl+U. Ve vypsanem zdrojovem kodu najdi radek s odkazem na stream (nejrychleji pomoci ctrl+F a zadani "aspx"). Nalezenou URL vloz do VLC a to uz si s tim poradi.
 Pro proste prehravani je to zbytecne slozite. Zatim to ale vypada, ze nemas jinou moznost nez toto a nebo Firefox:-)
Ubuntu 10.04 64bit (LTS) & Arch Linux 64bit;
HP6720s; CPU: C2D T7250; Chipset: Intel GM965; Graphics: Intel GMA X3100; Wifi: Intel 3945ABG;

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #5 kdy: 16 Června 2009, 09:19:53 »
4@ JohnDoe → w32codecs ←  máš???
→ V Synapticu (kodeky)→ :ubuntu-restricted-extras,non-free-codecs,flashplugin-nonfree,mozilla-mplayer,mozilla-helix-player.

Kód: [Vybrat]
ln -s /usr/lib/flashplayer/libflashplayer.so /usr/lib/opera/plugins
« Poslední změna: 16 Června 2009, 09:22:21 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Června 2009, 21:44:45 »
pim: diky, to schvalne zkusim, protoze jsem chtel neco stahnout tatovi, oni maj doma moc pomalej net a tak na to nemuzou cucet :) Ale na produktivni pouziti to pravda moc neni ;)

airlive: Diky, super :) Doinstaloval jsem mozilla-mplayer,mozilla-helix-player a udelal ten link. Nevim, co z toho to opravilo, ale uz mi to ve firefoxu jede, operu musim restartovat, abych to vyzkousel a to bych prisel o kukie tady na foru :)

Akorat to ma takovej nejakej divnej pomer stran, ty obliceje jsou takovy vertikalne protahly, potreboval bych ten obraz nejak trochu zdeformovat. Jde to?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.