Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 cez wubi neupravuje boot.ini  (Přečteno 1385 krát)

HMilos

• Návštěvník
Ubuntu 9.04 cez wubi neupravuje boot.ini
« kdy: 13 Června 2009, 13:03:24 »
Mám taký problém, na jednom pc s windowsom xp by som občas potreboval aj ubuntu a ideálne by to bolo cez wubi. Lenže keď spustím wubi z originál cd ubuntu 9.04 všetko prebehne v poriadku a nezobrazia sa nijaké chyby, len keď reštartujem pc automaticky sa spúšta win. Pozrel som do boot.ini a okrem pôvodného zápisu pre win tam nič iné neni. Ako by sa to dalo spojazdniť? (nechcem rozdelovať disk, už by mi ostali len malé oddiely)

HMilos

• Návštěvník
Re: Ubuntu 9.04 cez wubi neupravuje boot.ini
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2009, 19:12:07 »
nevie nikto?
skusal som to s toho isteho cd aj na druhom pc a tam to ide tak ako ma,
no na tomto na konci instalacie sa to okno zavre a ani si nevypita restart a do boot.ini nic nezapise a ani na C:\ nevytvori tie subory co ma
jedine co spravi je adresar C:\ubuntu s celkovou velkostou asi 700MB

moze to byt preto, lebo som tu uz niekedy mal na druhom oddiele windows 7  ?  ten som vymazaval sformatovanim oddielu a bootsektory som potom vytvoril prikazmi fixboot a fixmbr

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2009, 20:07:02 »
Neskusal si to tam rucne zapisat podla toho win. kde to islo? Zistil by si ci je aspon spravne nainstalovany a problem je len v tom zapise do boot.ini. Inak s tym nemam ziadne skusenosti tak lepsie neporadim.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

HMilos

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Června 2009, 22:04:03 »
ked som to rucne dopisal a na c: skopiroval tie subory wubi s toho druheho pc tak sa spustil ale akoby len v textovom mode

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.