Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s lokalizací a internetem  (Přečteno 660 krát)

animal

• Návštěvník
Problémy s lokalizací a internetem
« kdy: 14 Června 2009, 20:15:34 »
Dobrý den,
jsem čerstvý uživatel systému Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope.
Systém využívám dva dny, a za tu dobu mi připravil pár problémů:

Nefunguje internet
      Bohužel, nemůžu se připojit ke stránkám s interaktivním obsahem. Funguje jenom Google. Nechápu proč, protože na Pidgina se připojím bez problémů. Zároveň systém nedokáže stáhnout žádné pluginy,kodeky ani lokalizaci (počeštěná je pouze Nápověda a některá vyskakovací okna + část Mozilly), takže se vlastně dá říct, že nic nefunguje. Nenašel jsem ani žádné balíky dodatečně ke stáhnutí. Nevím si rady, síť se zdá být nastavena v pořádku. Opravdu to nějak nechápu ...

Poraďte prosím. Děkuji mnohokrát, s pozdravem PP.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Problémy s lokalizací a internetem
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2009, 20:29:51 »
Co je interaktivny obsah, daj stranky ktore nejdu. Ak ti ide pidgin ide spojenie, ak ide google ide aj DNS.
Ak das system-sprava-spravca balikov synaptic. Ak to mas v en a nemozes to najst mozes dat aj Alt+F2 a tam napis
Kód: [Vybrat]
gksu --description /usr/share/applications/synaptic.desktop /usr/sbin/synaptic ale presne.
V tom synapticu skus najst
Kód: [Vybrat]
ubuntu-restricted-extras. Toto su kodeky.

Este som zabudol.
Ak si spustil ubuntu prvy krat moze byt problem v tom ze si nedal nacitat novy zoznam balikov. Ked spustis ten synaptic tak v lavo hore je ikona dvoch sipiek v kruhu. Tuto musis stlacit a tym sa nacita zoznam balikov v repozitary a ty ich budes moct instalovat.
« Poslední změna: 14 Června 2009, 20:33:46 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

animal

• Návštěvník
Re: Problémy s lokalizací a internetem
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2009, 21:43:44 »
jee, diky moc za reply, zkousel jsem to najit, ale nic ... ten klic tam neni ... fakt nechapu jaktoze ne, ale neni. i po tom, co jsem je nechal znovu načíst ... bohužel ... jsou tam jen ubuntu-wallpapers a tak podobne ... vyhodim to z okna.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.