Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wifi problém  (Přečteno 1478 krát)

buchvi

• Aktivní člen
  • *
Wifi problém
« kdy: 15 Června 2009, 14:33:03 »
Ahoj. Mám doma wifi síť, zabezpečenou WPA klíčem. Na laptopu mám Ubuntu 9.04. Když se chci připojit k libovolné wifi síti, i při slabém signálu se mi laptop v klidu připojí, ale když se chci připojit k té své domácí, někdy to zkouším pořád dokola třeba půl hodiny, než se mi povede se připojit, a to i v případě, že mám plný signál - mám laptop těsně vedle routeru.
Jakmile se ale připojím, všechno běží v pořádku, chyba routeru ani laptopu to tedy nejspíš není. Poradíte někdo, co s tím?
Laptop - HP Compaq 6730s, router - oba dva (přijímací i vysílací) WA2204A.
Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, plně aktualizované.
HP Compaq 6730s s intel grafikou.
Nohy nahoře a kafe někde poblíž.

inuendo

• Aktivní člen
  • *
Re: Wifi problém
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2009, 22:18:04 »
ahoj,máš router pořád zaplý ??mně se občas zpomalil a na radu operátora ho vypínám(na pár minut) ze sítě-prý aby se resetoval-a chodí...-před tím šel někdy pomalu a nebo vůbec

buchvi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2009, 17:29:37 »
Ano, mám oba routery permanentně zapnuté, protože se k nim většinu času připojuju kabelem já i desktop - a při připojení kabelem běží všechno v pořádku.
Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, plně aktualizované.
HP Compaq 6730s s intel grafikou.
Nohy nahoře a kafe někde poblíž.

JohnyN

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2009, 17:41:48 »
ahoj,máš router pořád zaplý ??mně se občas zpomalil a na radu operátora ho vypínám(na pár minut) ze sítě-prý aby se resetoval-a chodí...-před tím šel někdy pomalu a nebo vůbec

Kolega myslel asi power management, je možné, že po určitom čase neaktívneho wifi spojenia, router prestane vysielať na pôvodnom výkone. Skúste v nastaveniach routera nastaviť maximálny výkon.

kingofroad

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2009, 18:38:54 »
Ahoj. Mám doma wifi síť, zabezpečenou WPA klíčem. Na laptopu mám Ubuntu 9.04. Když se chci připojit k libovolné wifi síti, i při slabém signálu se mi laptop v klidu připojí, ale když se chci připojit k té své domácí, někdy to zkouším pořád dokola třeba půl hodiny, než se mi povede se připojit, a to i v případě, že mám plný signál - mám laptop těsně vedle routeru.
Jakmile se ale připojím, všechno běží v pořádku, chyba routeru ani laptopu to tedy nejspíš není. Poradíte někdo, co s tím?
Laptop - HP Compaq 6730s, router - oba dva (přijímací i vysílací) WA2204A.

testl bych router nastavit zabezpečnením WEP. Nastavit routeru plnný výkon nemusí pomáhat jelikož zase notebook nemusí k němu dostřelit. laboroval bych s wep klíčem a pokud nepomůže tak výměna antény na routeru za silnější.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.