Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kostka plochy - na každé ploše jiný wallpaper  (Přečteno 8529 krát)

RavenFCB

• Návštěvník
Kostka plochy - na každé ploše jiný wallpaper
« kdy: 17 Června 2009, 10:46:04 »
Mám kostku plochy (4), Je možné mít na každé ploše jinou tapetu ??

RavenFCB

• Návštěvník
Re: Kostka plochy - na každé ploše jiný wallpaper
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2009, 12:50:42 »
http://anuragbansal.wordpress.com/2008/05/10/how-to-get-different-wallpapers-on-each-workspace-in-ubuntu/
Mozno pomoze.
Tuto stránku jsem také našel ,postupoval jsem přesně podle návodu avšak v tomto kroku :

Nemám na výběr "Cube collor". Pouze Cube caps a Skydome. Jak to ?? Jiná verze Compiz manageru ???

ewans

« Odpověď #3 kdy: 30 Června 2009, 18:34:12 »
Taky jsem si chtěl pohrát s nastavením plochy a zarazil mě stejný problém jako tebe, nejdou tam vybrat obrázky pozadí a co je zajímavý, že na barvu pozadí to taky nereaguje...
Ubuntu 12.10 na Lenovo R61.
Kubuntu 12.04 jako domácí desktop.

RavenFCB

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Července 2009, 11:22:20 »
Já už to vyřešil jinak. Dělá se to přes Compiz ale v Nástroje - Wallpaper. Zde nastav pozadí které se má zobrazovat.
Aby to celé funkovalo musíš v nastavení Nautilu zakázat "show desktop" . Nýní ti bude pozadí kreslit Copmiz a ne standartní Nautilus.
Ale POZOR ! Tímto postupem nepůjdou zobrazovat ikony na ploše !!!!

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 01 Července 2009, 12:44:59 »
.. hehe. tomu rikam ficura :D

ad.1) ja to resil nasledujicim zpusobem:
nastavil jsem si spravne dimenze kostky a plochy, pote jsem do jednoho obrazku spojil 4 1280x800 pozadovane wallpapery, takze velikost vysledneho obrazku byla (4x1280)x800 a nastavil v compizu roztazeni walpaperu (coz byl vlastne jeden obrazek) jakoby pres celou virtualni plochu ;) .. bylo to ale v KDE, ale afaik v gnome by to mohlo jit taky, neb uz jsem videl compiz s roztazenym wallpaperem pres vsechny compizovske plochy ..

tenkrat to byl mozna jeste beryl

oyankee

• Host
« Odpověď #6 kdy: 01 Července 2009, 22:43:42 »
Ty musíš mít furt něco extra  ;D

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 02 Července 2009, 17:33:29 »
.. hehe. tomu rikam ficura :D

ad.1) ja to resil nasledujicim zpusobem:
nastavil jsem si spravne dimenze kostky a plochy, pote jsem do jednoho obrazku spojil 4 1280x800 pozadovane wallpapery, takze velikost vysledneho obrazku byla (4x1280)x800 a nastavil v compizu roztazeni walpaperu (coz byl vlastne jeden obrazek) jakoby pres celou virtualni plochu ;) .. bylo to ale v KDE, ale afaik v gnome by to mohlo jit taky, neb uz jsem videl compiz s roztazenym wallpaperem pres vsechny compizovske plochy ..

tenkrat to byl mozna jeste beryl

a já to v Ečku prostě řeším tak, že si dám na každou plochu jiný wallpaper a tím pádem mám i na kostce na každý straně jiný wallpaper :D

Cendas

« Odpověď #8 kdy: 03 Července 2009, 00:50:49 »
Nebo si nainstaluj program wallpapoz umí navíc i obrázky měnit po určitém čase na kazdé ploše můžeš mít jiné obrázky.

MORTALBAD

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 07 Července 2009, 10:59:50 »
Nebo si nainstaluj program wallpapoz umí navíc i obrázky měnit po určitém čase na kazdé ploše můžeš mít jiné obrázky.

ten program je nic moc... aspon c compizom si moc dobre nerozumie, obrazky su sice na kazdej ploche ine, ale kym ho nacita po prechode na inu plochu trva to aj dve sekundy, co nieje moc aku lahodiace. A pri otacani kockou vydno stale len jednu aktualnu plochu s ktorej otacame. Chcel by som taky program co ked budem tocit kockou pekne uvidim na kazdej ploche ine pozadie....

hefaistos

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 13 Listopadu 2009, 00:46:41 »
Zdravím.najeďte do compiz manageru do nástrojů a tam otevřít wallpaper.Pak už jen vybrat pozadí a zapnout wallpaper.

Alf

• Návštěvník
  • Nejdeto, nejdeto, ... necháme to na léto!
« Odpověď #11 kdy: 25 Července 2010, 10:46:30 »
Ahoj jen doplním
- musím mít nainstalováno compiz-fusion-plugins-extra
- pak zapnu wallpapers a v jejich nastavení přidám pozadí (já mám 4 plochy tak 4 pozadí)
- příkazem "gconf-editor" spustím nastavovátko a v něm apps > nautilus > preferences a tam vypnu řídek “show_desktop” (tedy odzaškrtnu)

DELL vostro 1220, Ubuntu 10.04 (AMD 64)

gurney

• Aktivní člen
  • *
  • Při dnešní konkurenci je velmi těžké být blbcem.
    • Přednemocniční neodkladná péče
« Odpověď #12 kdy: 22 Srpna 2010, 18:49:23 »
Takže "ano, je to možné, ale..." načež následuje "ale" takového toho druhu, že se pak na to člověk radši vykašle.
Pěkný... :-D
Ale neni to moc linux-like.
Opravdu jediný řešení je takový, že nebudu mít na ploše ikony? Přijde mi to trapný...  :-\
Proč v nastavení compizu není ta možnost, která je obsažená v tom návodu? Nevíte?
Software is like sex - it's better, when it's FREE.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 23 Srpna 2010, 01:54:11 »
Tam spíš jde o to, že nautilus prostě stále překresluje svoji plochu.. Compiz sám o sobě s wallpaper pluginem dělá všechno jak má. Kdesi jsem četl návod, že se to dá upravit, ale šlo o opatchování nautilu s tím, že toto výchozí chování mělo být v gnome opraveno (tak aby se nautilus nemusel patchovat), ale už je gnome o 2 nebo 3 vydání dál, než když to mělo být opravené a stále to nefunguje korektně.

následující text není flame, chci jen říct můj postup, jak jsem se dostal k rozdílným tapetám na ploše  :)

Já se pořád pokoušel to do gnome nějak dostat, ale nedařilo se. Takže jsem jednoduše přešel na kde4 na debianu, které v té době bylo 2x rychlejší než gnome v ubuntu a byl jsem spokojen. Nejdříve jsem nedal na compiz dopustit, ale nakonec jsem přešel na nativní kwin, který umí hodně podobných fičurek jako compiz a je vidět, že se na něm pracuje.  Jednoduše pak nastavíš plochu jako samostatné aktivity a na každé ploše pak jde mít nastavené jiné widgety, jiné tapety, jinak ikonky atd atd...
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

wonder419

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 06 Března 2011, 21:34:00 »
Tak ja som to s tímy ikonami riešil tak že som použil screenlet Folderview a nastavil ho aby zobrazoval priečinok Plocha. S týmto screenletom by sa malo dať v podstate nastaviť na každej ploche iné ikony stačilo by na každej ploche nastaviť Folderview aby zobrazoval iný priečinok ale bohužiaľ mi to nefunguje tak úplne bo niekedy po reštarte sa mi screenlets rozhadže (aj iné nie len Folderview ). To ale neviem čím je spôsobené takže mám len ten jeden pripnutý na všetky plochy. (Folderview: http://gnome-look.org/content/show.php/Folderview+Screenlet?content=102890 )

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.