Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy se zvukem FS Amilo  (Přečteno 1534 krát)

Lukash

• Aktivní člen
  • *
Problémy se zvukem FS Amilo
« kdy: 15 Června 2009, 22:04:11 »
Ahoj, mám problém v Ubuntu 9.04 s ovládáním zvuku. Zvuk nějak vypadává, občas funguje, občas ne. V aplikacích zvuk funguje, nefunguje však integrovaný mikrofon. Používám ntb FS Amilo 3540.
Největším problémem ale je, že nemohu používat tlačítka FN + F3 nebo F4 na ovládání hlasitosti,  páč když je použiju, tak se pc totálně zaseká. Nepřestává blikat vpravo nahoře ikona oznamujíc hlasitost na max.
Fakt netuším co s tím. HW chyba je vyloučená, ve Win bez problémů.
Díky za případné rady a sorry za kostrbatej popis

Lukash

• Aktivní člen
  • *
Re: Problémy se zvukem FS Amilo
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2009, 22:52:06 »
Bylo by možné prosím alespoň nějaké obecné info? Např. jak zjistit typ zvukové karty, či jak přeinstalovat následně ovladač?
Díky za každou pomoc, fakt mě to trápí. Jak přestane zvuk fungovat, zasekává se flash apod. Prostě pc už nešlape :(

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2009, 14:33:56 »
Tak jsem na netu vygooglil, že to tlačítko na ovl. hlasitosti není jen můj problém, nýbrž je to přímo chyba systému. Na tom asi někdo pracuje.
Víc mne ale trápí to, že vypadává ten zvuk. Po startu systému zvuk šlape, po určité době však fungovat přestane (nemám nijak zjištěno, proč se tak děje)
Opravdu nikdo neví co s tím? :(

Shenmue

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Června 2009, 22:08:45 »
Hoj.... já teda každopádně nejsem žádnej ultra expert, takže tohle řešení je spíš takové dočasné než se najde něco pořádného, ale já jsem si ty klávesové zkratky přehodil na ctrl... a funguje to normálně. :-\

Shenmue

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Června 2009, 01:27:03 »
Jinak řešení na problémy s mikrofonem jsem nalezl tady...  http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6589810#post6589810
já jsem docela lama, tak mi to chvilku trvalo ale nic tezkeho na tom neni... doufám, že ti to trochu pomůže.

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 24 Června 2009, 21:00:19 »
Ahoj, asi jsem ještě větší lama než ty, páč mne se to nepovedlo. V terminálu jsem rozbalil a spustil ten první skript a zda se, že to proběhlo správně. Jen ten mic mi pořád nejede. Zapomněl jsem na něco? Máš taky Amilo? Co máš nastaveno ve Zvuku?
Čus Lukáš

Shenmue

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Června 2009, 22:07:36 »
 :-[ tak to nevím, ten skript se spustí a mně to trvalo asi tak 10 minut než to úplně vše dokončilo....začne se generovat soubor /var/log/AlsaUpgradeRev-1.17-062209-00.59.log (ta čísla na konci jsou datum, takže to budš mít trochu jiné) a na konci toho souboru musíš mít napsáno tohle
-------------------------------------------------------------
-  Installation successfully finished!

-  Your new ALSA version will be loaded after the next reboot...
pak to resneš a mělo by to šlapat..
Notebook mám uplně stejnej jako ty ... nachlup. přikládám printscreeny nastavení

a do source v ovládání hlasitosti musíš nastavit front mic

snad to půjde... jinak flashová videa se mi taky trhají ... to *censored* mě ale to už se na fórech nějakou dobu řešilo, tak až někd budud mít náladu to řešit já, tak si to asi přečtu. jinak mi šlape všechno naprosto v pohodě. Měl jsem předtím asus a ubuntu jsem nerozchodil skoro vůbec...
« Poslední změna: 26 Června 2009, 08:20:33 od Shenmue »

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 24 Června 2009, 23:09:29 »
Kámo, díkes. Mic už funguje.
Sice mi ten skript nekončil tak pěknou hláškou jako tobě (žádnou), ale přesto to šlape. Původně jsem měl špatně to, že jsem se tupě držel popsaneho návodu. Až když jsem přidal -di , tak to teprv začlo makat :)
Jinak máš zajímavě rozvržený ikonky, to je nějakej motiv?
Díky a čus
edit: Jsem vůl, až teď jsem si všimnul toho logu :) Tam to je :)
« Poslední změna: 24 Června 2009, 23:14:25 od Lukash »

Shenmue

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 26 Června 2009, 08:18:03 »
 :D tak to jsem rád, že jsem taky někomu pomohl... :) jinak to co je nahoře na monitoru je Cairo-dock. Je to aplikace, která tak nějak simuluje Mac OS. Jestli si to chces nainstalovat, tak na wiki je návod.
http://wiki.ubuntu.cz/Cairo-Dock

Zatím čau

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 02 Července 2009, 12:21:19 »
Tak po dnešní aktualizaci Ubuntu přestal opět šlapat zvuk. Musel jsem znovu spustit ten skript a už to zas frčí. Jak je to možné? Moc to neštuduju, co mi to nabízí k aktualizaci. Vím jen, že proběhly nějaké linux-headers a cupsys...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.