Začínám o linuxu pochybovat po dvou leteh používání, nevím jestli jenom ubuntu tak blbne, nebo i ostatní distribuce dám příklady:Přehrávače Rhythmbox-blbne vizualizace, spadne celý system při zvýšení kvality vizualizace, nemá žádný equalizer, nainstaloval jsem equalizer pomocí pluginu ale žádná sláva, musel nastavit equalizer vypnout Rhythmbox a znovu zapnout potom nastavení equalizeru fungovalo ale když se začala přehrávat jiná skladba která nehrála s předešlím nastavením equalizeru moc dobře, musel jsem přenastavit equalizer a zase vypnout Rhythmbox a znovu zapnout není to normální, vizualizace je rospadlá až když přepnu na celou obrazovku tak je vypadá normálně a potom mohu dát režim zapuštený až to jde jak má, no nevým docela pakárna, další problém když změním kvalitu vizualizace spadne celý systém, musím se znova příhlasit a zapnout Rhythmbox. Tak a ještě jedna maličkost nemohu vyvážit levou a pravou stranu aleto není zas takový problém dá se to nastavit v ovládání hlasitosti Alsa mixer ale já si myslím že jako výchozí přehrávač hudby pro Gnome by equalizer a vyvážení hlasitosti měl mít jako samozřejmnost takovou maličkost kde jakej šitovej přehrávač pro widle jej má no víc jsem toho na Rhythmbox nenašel tak to byl jeden program...
Vyzkoušel jsem tedy jiný Exaile ten jsem nainstaloval a hned po spuštění jsem vyděl značný chyby např:equalizer tam sice je ale asi na parádu protože nereauguje na žadnou změnu nastavení dalším problémem je pouze jedna nic moc vizualizace která při zapnutí zruší přehrávání skladby a pustí jí znova od začátku žadny nastavení tam na to nebylo a takjesem ten program po 5 minutáh odsranil a zase jsem nic nesehnal.
Dale jsem vyzkoušel přehrávač Banshee tam sice equalizer je a funguje ale nemá vizulizace co stakovým přehravačem se kterým musím používat spořič obrazovky místo vizualizace která šetří monitor.
Pak tu máme audacious hmm do winampa má daleko vzhledy má takový že na ně ani nevidím vizualizace špatný ale má equalizer a vyvážení hlasitosti dokonce i vzhledy z winampa tam jdou no ale zase ty vizualizace sakra to nenajdu kloudný přehravač?
Vyzkoušel jsem vlc tam sice je jedna ubohá vizualizace a má equalizer který když přepnu na pop tak spadne celý program no je tohle normální další věc když vezmu více souboru a chci je přehrat přes vlc tak se přehrávač vlc otevře desetkrat ano dá se to nastavit a taky jsem si to nastavil ale jde to jak se mu zachce a co jednou se spustí dvakrát někdy normálně někdy i dvacetkrat a co přeci človek si nenastavuje system ale system člověka tak mi to příjde nepřehrává 3GP flv nevím proč ale asi proto abych si nainstaloval smplayer hm tisíc přehrávaču v systemu to snad ne vlc se mi líbí na tom že přehrává filmy co se zrovna stahují z netu to je dobrý jinak zabugovanej soft.
Ano třeba mi řeknete at vyzkouším amarok tžen je super dávám za 1 žadný problem ale za prve chci využívat plně gnome a vystačit si pouze s programy pro gnome za druhé zkoušel jsem KDE jeden čas jsem ho používal je to nestabilní samá grafická chyba zlatej gnome lepší bejt sto let za opicema a bejt ready než předhánět widle a všechno zmrvit.
Tak to byl muj názor na přehrávače pochopitelně jsem jich vyzkoušel víc ale jak říkám kdejakej šitovej zadarmo přehrávač pro widle je lepší než ty linuxové!
Tak co třeba komunikátor pidgin když se někoho zeptám že sním mám problémy tak mi automaticky odpoví zkus kopete ale tenje pro KDE já chci předci používat gnome například v pidginu nastavím aby se nemohlo přihlasit více uživatelů najednou ale at to tam zškrtnu jo nebo ne tak je to celkem jedno stejně si to usoudí podle sebe že mě to nebude poslouchat system má poslouchat mě jak ho nastavim a ne abych já poslouchal systém další problém pidgina formátovaní nastavení barev atd at tam nastavím písmo a byrvu velikost v okně konverzace se stejně nic neoběví tak proč to tam vubec je když je to k ničemu a v tom pnelu jak jsou smajlíci tak tam to nenastavim už vůbec trapný prostě na hlavu dal bych kde ale jak říkám samej problém špatný překlady do češtiny což v gnome mám skoro vše česky špatný zobrazovaní ikon v panelu černý ikony nebo rozpadlí no nebo te network manager to je blbost začal jsem používat wicd protože mu jasně zadám že chci aby se sit interne spouštěla po startu systemu a aby se připojíní k sití nspouštělo ale zase si to dělá co chce spustí se to podle sebe a tísíce dalšíh problémů nevím zkusím ješte debiana a jestli to bude to same nic mi nezbívá než přesedlat spadky na widle kde sice musím dávat pozor na viry starat se o registry a defragmentovat ale to je asi jediny problem co jsem dříve s windowsem měl jsem zvědavej na toho debiana nebo si raději koupím placenou distribuci linuxu red hat nebo suse mrzí mě to ale je to tak jak píšu jak mám lidem kterým nainstaluji ubuntu vysvětlovat no tady je chyba to ti nepujde tady to trochu blbne takoví lidi stratí k linuxu důvěru a chtějí spátky windows !!! Nechci nikoho timto požkodit je to pouze muj nazor !!!