Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace z alternate médií  (Přečteno 2147 krát)

qeg

• Host
Instalace z alternate médií
« kdy: 28 Června 2009, 19:47:09 »
Dobrý den,
na svůj starý počítač jsem si chtěl nainstalovat Xubuntu a někde jsem si přečetl, že pro slabší počítače se lépe hodí alternate verze. Za boha se mi však nepovedlo nainstalovat. Pokaždé se objevila chyba u instalace softwaru a když jsem chtěl tento krok přeskočit, tak další kroky nešly také použít. Pak jsem laboroval s virtualboxem na jiném PC, několikrát přepálil CD nechal ověřit chyby v neru až ve virtualboxu se instalace povedla,ale na onom starém počítači opět stejná chyba. Pak jsem zkusil normální verzi(ne alternate) a instalace byla bezproblémová, dokonce mi přišla i rychlejší. Myslím, že jsem nenastavil nic špatně, aby to nešlo a tak mě pouze napadá, že jsem špatně vypálil cd a až ta normální verze byla korektně vypálená(tu jsem totiž otestoval v nabídce -> kontrola integrity a bez chyb). Ale rád se nechám poučit a ptám se tedy jestli je tam teda nějaké nastavení v kterém by mohl být zakopaný pes.(protože mi alternate verze přišla jen hůře graficky zpracovaná oproti normální). ???

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Instalace z alternate médií
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2009, 19:58:49 »
Taky bych si vsadil na špatně vypálené CD -- nic jiného by příčinou této "podivné" chyby asi být ani nemohlo...

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2009, 20:43:53 »
Alternate cd je o tom že je to live,ale jde i instalovat z terminálu,pro slabší počítače když někdo chce jen terminál,například.Pokud váš počítač zvládl live cd ubuntu,není až zas tak starý :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

qeg

• Host
« Odpověď #3 kdy: 29 Června 2009, 21:32:37 »
No tak je to už přecejenom Pentium III s 256Mb pamětí, takže myslím, že starý celkem je :)

edit: Jinak díky za názory.

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 29 Června 2009, 21:34:48 »
No nic moc novýho to není. A bez trošky morfinu do žíli ti na 256M paměti livecd ani nenaběhne. ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #5 kdy: 29 Června 2009, 21:37:08 »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 30 Června 2009, 01:12:49 »
To čučím, že jsi to nainstalil s 256MB RAM. Mně to šlo až když jsem přidal cca o 64MB víc. Oficiálně dokonce uvádí jako minimum 512 nebo 396?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

qeg

• Host
« Odpověď #7 kdy: 07 Července 2009, 16:49:45 »
Dokonce tu už dva dny jedu na Ubuntu 9.04 :),protože se mi v Xubuntu zatím nějak nechtěla koumat Samba a bez ní nešly zibrazit sdílené složky windows. Tady v Ubuntu to jde jednoduše přes "Místa".
A jinak rychlost mi přijde stejná jako u Xubuntu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 07 Července 2009, 19:16:12 »
Taky jsem nakonec zjistil, ze rychlost Gnome vs XFCE je temer stejna. Zalezi samozrejme na aktualni cfg, ale me to tak na jednom slabem PC vychazelo.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

qeg

• Host
« Odpověď #9 kdy: 07 Července 2009, 20:53:48 »
No ono to nejvíc asi zpomaluje hlavně neustálý swap (navíc na pomalý disk),ale stále mi i to Ubuntu přijde svižnější, jak ořezané XP. Přitom ty jsou na starém thinkpadu s pentiem III M a 384 MB Ram na internet obstojné.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 10 Července 2009, 18:38:14 »
Ano, 7200ot/min HDD udělá divy :)

No ono to nejvíc asi zpomaluje hlavně neustálý swap (navíc na pomalý disk),ale stále mi i to Ubuntu přijde svižnější, jak ořezané XP. Přitom ty jsou na starém thinkpadu s pentiem III M a 384 MB Ram na internet obstojné.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.