Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lenovo r400 přechod na jaunty jackelope.  (Přečteno 1021 krát)

sow_ared

• Návštěvník
Lenovo r400 přechod na jaunty jackelope.
« kdy: 28 Června 2009, 18:24:20 »
Dobrý den.

Nedávno jsem přešel na Ubuntu po předchozích laboracích s jinými distry a trapením s windousy. Po zhruba dvoutydenním používání ubuntu jsem se ho rozhodl nainstalovat na svůj ntb, ale narazil jsem na pár problému.

1.Nižší výdrž na baterku než na Xp, což je u mě velmi podstatný parametr mého ntb. Po změření spotřeby ntb jsem zjistil, že při nejnižším jasu a nejnižší frekvenci procesoru je spotřeba přes 12wattu, což u windousu nebývalo a dostal jsem se často pod 10watu. Takže by mě zajimalo co ještě vypnout, nastavit. přidat za baliček do systému abych výdrž zvýšil?
2. Bluetooth, paradoxně nemám problém bluetooth zapnout a používat. Problém je spíš s jeho vypnutím. S tím souvisí bod1, nicméně se mi nezdá pravděpodobně že by bt čip byl až takto žravy..
3.ochrana hdd.  V mém ntb je přítom senzor, hlídající pohyb ntb a při větším otřesu/pádu automaticky odpojuje hlavičky. Zajimalo by mě, jestli je v ubuntu nějáka podobná ochrana přítomna, nebo zda je nutno něco doinstalovat.
4. Nabíjení baterky. Ve win Xp jsem měl k dispozici software od lenova, který dovoloval nastavit kdy dochází k nabíjení baterky, respektive při jakém nabítí baterky se baterka nenabíjí, čímž se šetří baterka ntb. U win Xp jsem to měl nastaveno nabijet když je stav baterky pod 15% a nabíjení vypnout v 92%. V ubuntu jsem žádné takové nastavení nenašel, po připojení do sítě se začne baterka ihned nabíjet. Lze to někde nastavit?
5.odpojení mechaniky. Muj ntb dovolujení odpojení dvd mechaniky od napájení. Samožřejmě přes ovladače lenovo. Zajimalo by mě zda něco takového umí něco na linuxech? Toto také souvisí s bodem č1.
6. možná jen můj subjektivní pocit, nicméně v xp jsem mohl nastavit nižší jas monitoru, lze to někde nastavit v linuxu?

Za jakoukoliv odpověd předem děkuji.

LivArt

• Aktivní člen
  • *
  • každý jednou začínal...
Re: Lenovo r400 přechod na jaunty jackelope.
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2009, 00:42:59 »
3) nainstalujte balík hdapsd
Acer Extensa 5220 pod nadvládou tučňáka (Ubuntu 9.04).
Ubuntu user since 05/2009
Můj last.fm profil aneb I'm on the Highway to Hell

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.