Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Video (flash i avi) seká [vyřešeno]  (Přečteno 10145 krát)

VETRIs

• Návštěvník
Video (flash i avi) seká [vyřešeno]
« kdy: 09 Července 2009, 02:36:23 »
Zdravím,
předem bych chtěl poděkovat za toto fórum, do nynějška mi pomohlo snad se vším. Okolo Ubuntu (a linuxů všeobecně) se motám cca rok a toto je poprvé, co bych potřeboval radu, kterou jsem na tomto fóru nenašel. Prolezl jsem téměř všechny diskuse a nenašel jsem informaci, která by mi pomohla.
Jedná se o video na notebooku HP6735s (AMD Turion X2 2GHz, 2GB RAM, ATI HD3200, Ubuntu 9.04, jádro 2.6.28-13, ovladač ATI fglrx 8.62), které se seká.
Pokud spustím .avi soubor ve VLC v terminálu - nahlásí toto:

Kód: [Vybrat]
[00000419] avcodec decoder error: more than 5 seconds of late video -> dropping frame (computer too slow ?)
ten samý soubor v totemu:

anicka-ntb:~$ totem
/var/lib/python-support/python2.6/gdata/tlslite/utils/cryptomath.py:9: DeprecationWarning: the sha module is deprecated; use the hashlib module instead
  import sha

MPlayer mi vypíše toto:

MPlayer

MPlayer 1.0rc2-4.3.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: AMD Turion(tm)X2 Dual Core Mobile RM-70 (Family: 17, Model: 3, Stepping: 1)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing Videa/Filmy/film.avi.
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
Detected NON-INTERLEAVED AVI file format.
VIDEO:  [XVID]  352x240  24bpp  25.000 fps  869.5 kbps (106.1 kbyte/s)
xscreensaver_disable: Could not find XScreenSaver window.
GNOME screensaver disabled
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
Forced audio codec: mad
Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
AUDIO: 24000 Hz, 2 ch, s16le, 56.0 kbit/7.29% (ratio: 7000->96000)
Selected audio codec: [mad] afm: libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
AO: [pulse] 24000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 352 x 240 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.47:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 352x240 => 352x240 Planar YV12
[mpeg4 @ 0x8972350]frame skip 8t:  0.000   1/  1 ??% ??% ??,?% 0 0
[mpeg4 @ 0x8972350]frame skip 8t: -0.004   2/  2 ??% ??% ??,?% 0 0
GNOME screensaver enabled.160 ct: -0.012   5/  5 ??% ??% ??,?% 0 0

Exiting... (Quit)

Vytížení procesoru je kolem 33% a to jak při 500MHz tak při 2GHz, ve VLC jede obraz plynule, ale zvuk seká, v Totemu a MPlayeru jede zvuk plynule ale seká pro změnu obraz.
Podobný problém je při přehrávání Flash videí (na Youtube) jak ve Firefoxu, tak v Totemu. Zkoušel jsem flashplugin-nonfree i gnash. S gnashem mi video ve FF nefungovalo vůbec, s flashpluginem jede zvuk a obraz je zaseklý na prvním snímku, po najetí ukazatele do cca 50sekund se začne obraz přehrávat hrozně rychle a když dostihne zvuk, tak i zvuk se zrychlí a tak to dojede až do konce.

Mohli byste mi prosím pomoci? Už si opravdu nevím rady. Pokud by bylo potřeba více informací, dodám.
Předem děkuji.
« Poslední změna: 29 Září 2009, 23:09:49 od VETRIs »
Athlon 64 3000+, 3GB DDR2, nVidia GeForce 6600 256MB. OS: Ubuntu 9.04, Gnome
Stále (a rád) se učím... ;)

Smrtvol

• Návštěvník
Re: Video (flash i avi) seká
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2009, 21:16:50 »
Ahoj ja jsem sice linuxova lama ale neco obdobneho jsem zazil na svem notasu reseni bylo vypnuti efekty vzhledu compiz. Mne to pomohlo. mnoho stesti.
Ubuntu 8.10 Acer Extensa 5620G
Intel Core2 Duo T5270, 2 GB DDR2, 320 HDD, ATI Raedon HD 2400 XT

VETRIs

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2009, 21:28:07 »
Ahoj ja jsem sice linuxova lama ale neco obdobneho jsem zazil na svem notasu reseni bylo vypnuti efekty vzhledu compiz. Mne to pomohlo. mnoho stesti.

Ahoj, diky za radu, ale zkoušel jsem jak s Compizem, tak bez něj a výsledek stále stejný.
Momentálně jsem ve stavu, kdy mi začaly fungovat videa v přehrávačích (po dlouhém pátrání jsem našel radu vyzkoušet Xine a pomohlo, tímto děkuji, ale již jsem ztratil, kde jsem to našel, bohužel), ale stále nefunguje Flash ve FF ani v Opeře. Právě zkouším starší verze Flash playerů od Adobe. Z verzí 10.xx funguje akorát 10.22 - pouze zvuk - viz popis problému výše. Z verzí 9.xx mi některé fungují tak, že obraz jde, ale zvuk nejde vůbec, zkoušel jsem i libflashsupport, ale tu mi APT nenajde. Dá se někde najít (když už není v repo)?
Mockrát děkuji za jakoukoliv radu.

Edit: z Flash kodeků jsem zkoušel flashplugin-nonfee, swfdec i gnash, zkoušel jsem tam dát i verzi ze stránek Adobe (samozřejmě každý extra po předchozí odinstalaci jiného) a stále nic. Právě zkouším starší verze.
« Poslední změna: 16 Července 2009, 21:31:22 od VETRIs »

VETRIs

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Července 2009, 12:00:37 »
Tak to vypadá, že se mi to asi pořádně nepovede. Jakž takž mi funguje swfdec-plugin 0.8, ale video se seká a procesor je zatížen na 80%. Snad to prozatím sestře bude stačit, než se povede najít něco jinčího. Aspoň, že ostatní video video už mi jde.

jadd

• Stálý člen
  • **
Re: Video (flash i avi) seká [vyřešeno - i když jen částečně]
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2009, 03:41:21 »
1. Zkus vypnout efekty +ukončit Compiz zabitím procesů a ukončit všechny nepotřebné procesy které by mohli používat síť.
2. Znova nainstaluj gnash a adobe 10.. [adobe si optimálně nakonfiguruje velikost bufferu načítáného videa podle toho jaké je v době instalace rychlost int.připojení ale v gnashi si ho lze upravit individuálně, a jsou tam i aktivované položky které dokáží brzdit takže je potřeba si s tím pohrát]

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2009, 07:07:22 »
Odinstaluj swdec a vsechny ostatne pluginy, nainstaluj si ciste jenom primo od adobe, restartuj a rekni rozdil. pritomnost swdecu, non0free + adob kolidujou a zabijeji prehravani videa
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

Jiří Harazim

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 06 Srpna 2009, 23:32:50 »
Prosím tě a jak se odinstalují ty pluginy, jsem v linuxu úplný nováček. Můj mail jiri.hary@seznam.cz

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #7 kdy: 06 Srpna 2009, 23:41:13 »
Prosím tě a jak se odinstalují ty pluginy, jsem v linuxu úplný nováček. Můj mail jiri.hary@seznam.cz
viz třeba
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,36980.msg271852.html#msg271852
odinstaluje všechny flash pluginy a nainstaluje ten od Adobe
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

VETRIs

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Srpna 2009, 01:04:11 »
Omlouvám se, že jsem neodpověděl, momentálně řeším jiný počítač (viz níže), sestře jsem jej již vrátil. Takže zatím na něm nepokračuji, ale i přesto děkuji za rady, určitě vyzkouším a podělím se s poznatky.

Momentálně jsem měl rozdělaný Duron 1300 s 256MB RAM a hledal jsem nějakou distribuci v dualbootu k Win XP, ale právě jsem zjistil, že budu moct vybrat snad jakoukoliv (asi Ubuntu), páč se mi mojí vrozenou šikovností povedlo štípnout CPU při manipulaci s chladičem (byla tam asi 2mm vrstva prachu mezi ventilátorem a chladičem, kterou jsem se jal odstranit-neúspěšně) :-/ Je to již druhý Duron, s ostatními jsem problém neměl, nevím, jestli je to mnou, nebo paticí... Takže jsem právě objednal nové komponenty a tudíž nebudu muset řešit pomalost PC :-D

Každopádně se opět vrátím k tématu, jakmile budu mít ten notebook (HP 6735s) v ruce.
Děkuji za snahu a rady.

VETRIs

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 29 Září 2009, 23:09:33 »
Zdravím,
mockrát děkuji za všechny rady. Byly více či méně užitečné (na video (avi, mpg) pomohlo xine), ale nakonec došlo k tomu, že jsem přeinstaloval Ubuntu a nastavil to čistě od začátku. Konečně mohu napsat, že to bylo úspěšné (sestra má minimálně týden na odzkoušení, ale mé pokusy byly úspěšné).
Finální konfigurace:
-Ubuntu 9.04 i386
-Firefox + Flashblock (kvůli vytížení CPU a přehřívání) + Adobe Flash (poslední z repozitářů)
-na video: VLC + MPlayer
-vypnutý Compiz

Zatížení CPU při přehrávání Flash videí kleslo z 80% na cca 45%, tím kleslo i přehřívání.

Pozor tento notebook (HP 6735s, AMD Turion X2 2GHz, 2GB RAM, ATI HD3200) má tendence šplhat se do extrémních teplot. Při běžné práci (OpenOffice, Webové stránky s minimem Flashe) je teplota CPU kolem 65-75°C, při přehrávání Flash videí, nebo AVI filmů je možno se vyšplhat kolem 85°, v extrému až na 95°. Myslím, že to je dáno i špatnou konstrukcí větracích otvorů - dva (možná 3) na spodku s malými otvory a 1 z levé strany ntb, kde je vývod teplého vzduchu. To je jediný důvod, proč bych jej nedoporučil.

Ještě jednou děkuji za rady.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.