Tak zkušenosti s upgradem na 3.5 z oficiálního Jaunty repositáře.
1) Znatelné zrychlení. Přesvědčil jsem se, že informace o optimalizacích nejsou jen reklamními žvásty.
2) Čeština se musí doinstalovat.
3) Zmizí všechny vyhledávací enginy. Musí se opět doinstalovat. Instaloval jsem pouze Google a Wolfram Alpha.
4) Většina nejrozšířenějších doplňků již nový Firefox bez problému znají.
5) Mám problém s překladem a Xulrunnerem - krom doinstalovaného překladu mám ještě v Doplňcích starý překlad k verzi 3.0.7, který se samozřejmě automaticky zakázal (neví někdo jak odinstalovat?), a starý Xulrunner verze 1.9.0.8, který je taktéž zakázán (jde odinstalovat?) - zde bych poznamenal, že jsem nainstalovat Xulrunner nový, ten ale není uveden v doplňcích, a starý odinstaloval (nevím, proč je stále v Doplňcích).
6) Spoustu miniaturních vylepšení, která jsou ovšem velice příjemné a zdokonalují již tak velmi povedené ovládací rozhraní.
7) V repositáři je verze označená Shiretoko (balíček firefox-3.5). Jedná se o přejmenovanou stabilní verzi Firefoxu 3.5. Přejmenování proběhlo z důvodu faktu, že defaultním prohlížečem Ubuntu 9.04 je Firefox 3.0. Tímto způsobem lze provozovat oba najednou.
To je asi všechno, co jsem k tomu chtěl poznamenat. Pokud by si někdo věděl rady s bodem (5), budu mu převelice vděčen.
EDIT: Takže bod číslo (5) vyřešen. Stačilo smáznout složky firefox-3.0.11 a firefox-addons v lokaci /usr/lib/. Zřejmě pozůstatky starších instancí.