Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Krusader - problémy s velikostí okna  (Přečteno 1611 krát)

streamerH

• Návštěvník
Krusader - problémy s velikostí okna
« kdy: 22 Července 2009, 23:05:00 »
Dobrý den
Z ničeho nic mi souborový prohlížeč začal dělat problémy. Velikost okna je příliš široká a nevejde se na pracovní plochu, nelze to zmenšit. Ani to nejde ručně zužit. Nechápu to, nepomohl ani reinstal. Zajímavé je, že krusader v modu roota to nedělá.
Mám 8.10 64bit.
díky za radu Standa

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: Krusader - problémy s velikostí okna
« Odpověď #1 kdy: 22 Července 2009, 23:23:46 »
Zkuste vymazat (přejmenovat) adresář, kde jsou nastavení Krusaderu v /home (~/.kde/share/apps/krusader).
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

jcxaver

• Návštěvník
    • http://cvrk.com
« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2009, 07:56:27 »
Dobrý den
Z ničeho nic mi souborový prohlížeč začal dělat problémy. Velikost okna je příliš široká a nevejde se na pracovní plochu, nelze to zmenšit. Ani to nejde ručně zužit. Nechápu to, nepomohl ani reinstal. Zajímavé je, že krusader v modu roota to nedělá.
Mám 8.10 64bit.
díky za radu Standa

dělalo mi to taky, po čase, pod GNOME, a i když jsem to opravil, po čase zase. Nainstaloval jsem Gnome Commander (přestože Krusader by mi asi vyhovoval víc)
jc
--
Lenovo ThinkPad X220 i5-2520M/8GB RAM/320GB-7200, mSata Renice 120GB;Asus N501JW i7-4720HQ/16GB RAM Samsung SSD 512GB kernel  posledni, unity, ano, unity a vlevo

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2009, 08:51:14 »
Když o tom píšete, vzpomněl jsem si, že mi to taky dělalo. Bylo to myslím dost nečekaně zapnutím Zobrazit emulátor terminálu nebo Startovat do systémové části panelu (jedním z nich - je to v Nastavení Krusaderu - sekce Spuštění). Už si nepamatuju, jestli to po vypnutí fungovalo zpátky, nebo jestli jsem musel vymazat nastavení Krusaderu a vče si nastavit znova. A pamatovat si, že tuhle položku už NIKDY nezapínat. ;)

Gnome Commander jsem zamozřejmě taky zkoušel, dokonce 2x, protože mi tam ale nějaké podstatné věci narozdíl od Krusaderu nefungovaly, vrátil jsem se zase ke Krusaderu. :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

streamerH

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2009, 11:17:15 »
Ty věci s terminálem nefungovaly, problém je že ani nešlo smazat konfig. Smazal jsem dle instrukcí celý adresář krusader, udělal jsem to i při odebranym krusaderu a ta potvora si stále pamatuje nastavení, není možné, že konfigurační soubor Krusaderu je někde jinde?
Standa

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #5 kdy: 23 Července 2009, 11:25:20 »
Máte pravdu, ještě jeden je v ~/.kde/share/config/krusaderrc. O dalších vážně nevím. :)

streamerH

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2009, 14:39:53 »
Díky je to fertig, pomohlo to.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #7 kdy: 23 Července 2009, 14:43:25 »
Není zač. :)

Spíše mě zaráží, že kvůli tomu přepnutí se musí ten konfigurační soubor vymazat. Že to jako nejde jen jednoduše přehodit zpátky a nastavení uložit. Asi to je nějaká chyba programu...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.