Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Reauthoring DVD  (Přečteno 2261 krát)

antelao

• Aktivní člen
  • *
Reauthoring DVD
« kdy: 05 Října 2006, 23:09:16 »
Doufám, že jsem použil správný výraz pro to, co potřebuji. Jde v podstatě o to, že pomocí "dvdbackup" stáhnu na disk DVD film se vším všudy. Následně chci např. ponechat jen hlavní film s jednou zvukovou stopou a bez titulků. Ve Windows snadné - DVD Shrink. Ale v KUBUNTU?

Vyzkoušel jsem:
1. qVamps - podařilo se mi načíst DVD z disku a zaklikat si co z DVD chci (obdoba DVD Shrink) ale když dám "Copy!" tak se program ukončí a na disku vytvoří pouze soubor "dvdauthor.xml" a "vts01-pgc001.yuv" + adresář "menu" a tam ještě soubor "spumux.xml". A víc nic.

2. K9copy - nevím jak ho donutit aby si načetl DVD z disku, furt chce zařízení "/dev/dvd"

3. xdvdshrink - jako K9copy, chce číst jen ze zažízení "/dev/dvd"

Předpokládal jsem, že otevřu nějaký program, vyberu si jestli chci načíst film z DVD mechaniky nebo z HDD, zaklikám jaké chci tituly a stopy a uložím na HDD. Dá se něco podobného jednoduše udělat v KUBUNTU?

Prosím o vaši pomoc, díky, jiří.

PS: Rekompresi nepotřebuji, výsledek klidně může být třeba 6 GB.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Reauthoring DVD
« Odpověď #1 kdy: 06 Října 2006, 00:45:08 »
Vzdyt se to tu resilo pred par dny!
Sam s tim nemam zkusenosti, vesmes vsichni doporucuji DVDShrink pres WINE.

http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3635

antelao

• Aktivní člen
  • *
Reauthoring DVD
« Odpověď #2 kdy: 06 Října 2006, 08:02:52 »
Diskuze na téma kopírování DVD na tomto fóru jsem samozřejmě prošel, linuxové programy v nich uvedené nainstaloval a vyzkoušel, ale nevedlo to k požadovanému výsledku. Proto jsem položil nový dotaz, ale možná nepřesně - pokusím se upřesnit.

Předtím než budu nucen sáhnout pro WINE + DVD Shrink bych rád dospěl k názoru, že pomocí  nativních aplikací (nebo jak se tomu říká, prostě pro linux) to opravdu nejde. Proto jsem nejdřív vyzkoušel linux aplikace a napsal svoji zkušenost. A možná by stačilo něco málo nakonfigurovat a už by to šlo. Třeba ten "qVamps" má pěkné grafické prostředí, ale ... viz první příspěvek.

Používání windows aplikací pod wine se v zásadě nebráním ale pokud by bylo něco přímo pro linux, preferoval bych toto řešení.

jiří

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
Reauthoring DVD
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2006, 08:52:10 »
Myslím, že jsem to v Mandrivě řešil stažením poslední verze K9copy 1.0.4.2 která by to měla umět.Budeš si to ale muset zkompilovat tzn. nevím jestli to zvládneš.
Aj dont spíík ííngliš :)

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Reauthoring DVD
« Odpověď #4 kdy: 06 Října 2006, 10:16:44 »
Když to chce jenom /dev/dvd, tak si tam udělej symbolický odkaz.
Například, pokud mám DVD vypalovačku na /dev/hdc, tak dám
Kód: [Vybrat]
sudo ln -s /dev/hdc /dev/dvd

antelao

• Aktivní člen
  • *
Reauthoring DVD
« Odpověď #5 kdy: 06 Října 2006, 12:09:27 »
Citace: Beetljuice
... K9copy. Budeš si to ale muset zkompilovat tzn. nevím jestli to zvládneš.
no to taky nevim :-) ale asi nastal čas si to vyzkoušet. každopádně díky za tip. jiří

antelao

• Aktivní člen
  • *
Reauthoring DVD
« Odpověď #6 kdy: 07 Října 2006, 19:11:22 »
S pomocí https://help.ubuntu.com/community/BuildingK9CopyfromSource jsem nainstaloval k9copy bez problémů. A verze 1.0.4-2 opravdu už umí načíst soubory z disku - odzkoušeno. Díky za radu!

jiří

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.