Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATI Catalyst 9.7.  (Přečteno 8453 krát)

Dorian

• Návštěvník
Re: ATI Catalyst 9.7.
« Odpověď #25 kdy: 28 Července 2009, 16:28:53 »
... heslo, dokonce jsem si našel i příkaz "sudo apt-get install", jenže tady jsem skončil. Když jsem tam zadal přesný název souboru .run který bych měl použít k instalaci ovladačů, tak mi disk E: odpověděl, že se mu balík nepodařilo najít. Zadával jsem pak název i bez koncovky .run, ale nic se nezměnilo ...
Děláš to naprosto špatně. apt-get install je pro instalaci balíčků z repozitářů. Také ti neodpověděl disk E:. Toto je standardní chybové hlíšení - E jako error a za dvojtečkou následuje jaký error. Taky jsi mohl skončit s hláškou začínající W:, což je varování (warning). Ten stažený soubor musíš špouštět samostatně (jinak).

Kdyžtak vyskoušej tenhle návod na wiki. Mělo by stačit číst a kopírovat příkazy do terminálu.
ÁÁÁha, já to totiž mám uložené na disku E:, tak jsem myslel že to je jakože to tam nenašel :D
Na té stránce na wiki jsem už byl asi včera nebo předevčírem, dneska jsem si ten správce nesvobodného HW i otevřel, ale předtím mi tam nic nevyskočilo... teď koukám tu jakýsi ovladač "Uzavřený grafický ovladač FGLRX od ATI/AMD" ... takže s tím něco zkusím no... ale i tak jaksi nevím, jestli je to ten co tam mám uložený nebo.. mám v tom zmatek.. jak malej kluk na pískovišti kde si děti hrajou s bábovičkama a on nafasuje origami..

Dorian

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 28 Července 2009, 17:07:00 »
A tučňák se ve smrtelné agónii zkroutil na zem a vřískal jako smrt sama. Poté již vydechl naposled.

Ano, ovladač pro ATi mi opět pomohl do pekla :( Opět červené a zelené elementy na temném zbytku obrazovky..

==========================sudo --EDIT  :D===============================

Když jsem kvůli hře přepnul grafiku na dGPU v BIOSu a zapomněl přepnout na seveny, tak se mi ubuntu rozjelo... tak jááááá fakt nevíííííííím :)
« Poslední změna: 28 Července 2009, 17:34:10 od Dorian »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #27 kdy: 29 Července 2009, 13:33:38 »
Máte niekdo stránku kde by som mohol sledovat vyvoj slobodnych ovladacov na moju kartu bo ked som mal 9.04 tak mi glxgears daval max 400fps, a v 8.04 s ovladacmi ati mi dava 1700fps, takze by som bol rad kebyze mi dava slobodny ovladac aspon 1000fps?(do vtedy do kedy mi neskonci podpora pre ubunut 8.04) , dockam sa toho?, alebo len zbytocne snívam.?...

Pro porovnávání výkonu mezi jednotlivými verzemi Ubuntu je glxgears naprosto nevhodný - třebas jenom jeho spuštění při vypnutém/zapnutém compizu může udělat rozdíl i několik tisíc FPS, hodnota také záleží na použitém rozlišení či velikosti okna. Pokles FPS v 9.04 může být čistě způsobený jinou "spoluprací" s novým xserverem, o 2D nebo 3D výkonu ovladače neříká prakticky nic (maximálně to, zda-li je či není funkční 3D akcelerace).

Zkus nějaký osvědčený benchmark - např. Lightsmark nebo Phoronix Test Suite.

Jinak dění kolem ovladačů celkem sleduje server phoronix.com
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.