Zdravím, jsem totální lama, Ubuntu 9 mám asi dvě hodiny. Bohužel mi nefunguje zvuk a asi časem přijdu i na další problémy. Prosim vás tímto moc o pomoc. Hledala jsem odpověď ale nenašla a ani ve FAQ, tam sice odpověď je, jenže jí nerozumím.
28. Po instalaci Ubuntu nelze přehrávat video a hudbu
Kodeky, které nejsou šířeny pod svobodnou licencí, nejsou v Ubuntu přímo obsaženy. Lze je však doinstalovat, pokud máte povolené repozitáře universe a multiverse. V repozitářích je připraven balíček ubuntu-restricted-extras,
Neznám pojmy: repozitáře universe a multiverse. V repozitářích - nevím co to je a kde to je.
Mám integrovanou zvukovku C-Media High Definition Audio Driver na ASUS P5GD2 Premium.
Také mám problém s grafikou, spíše se zobrazením na dvou monitorech. Jeden mám Hansol CRT - to funguje a druhý monitor je Sony LCD a ten je zhaslý. ve Woknech mi to šlape. Karta je GeForce 6600 128 MB. A přitom je myslím i doinstalovaná, protože mi tam efekty fungují.
Budu si určitě objednávat knihu, pač mi wokna už 14 dní totálně padají a fakt už jsem naštvaná. Tak vím, že tam najdu dost odpovědí, ale přijde mi až za pár dnů.
Prosim vás o pomoc. Děkuji. l.lenek