Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: IBM a21m výběr  (Přečteno 1169 krát)

daddyy

• Návštěvník
IBM a21m výběr
« kdy: 01 Srpna 2009, 13:31:19 »
Ahoj všem lepším než jsem já - prosím o radu již několik let jedu na windows a chtěl bych na svém stroji IBM a21m zkusit linux, mám 384MB RAM a je to stroj s procesorem 700MHz. Jakou distribuci zvolit a tak aby mi plně podporovala stroj + USB wifi adapter?

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: IBM a21m výběr
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2009, 13:46:49 »
Zkuste Xubuntu - není tak náročné jako Ubuntu nebo Kubuntu. Před 2 roky jsem měl 256 MB RAM a celkem to šlo. Jinak samozřejmě existují i méně náročná prostředí. S tou podporou wifi se to nedá říct určitě - zkuste LiveCD a uvidíte, jestli to pošlape. Pokud ne, budete muset hledat na Internetu nebo zkusit jinou distribuci.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

daddyy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Srpna 2009, 13:53:33 »
Zkuste Xubuntu - není tak náročné jako Ubuntu nebo Kubuntu. Před 2 roky jsem měl 256 MB RAM a celkem to šlo. Jinak samozřejmě existují i méně náročná prostředí. S tou podporou wifi se to nedá říct určitě - zkuste LiveCD a uvidíte, jestli to pošlape. Pokud ne, budete muset hledat na Internetu nebo zkusit jinou distribuci.

Xubuntu jsme jiz na tento stroj zkousel podpora byla vyborna a vsak rychlost pocitace nebyla az tak uzasna - a prave se snazim hledat nejkaou jinou distribuci ktera by byla funkcni bez sloziteho nastavovani

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 01 Srpna 2009, 14:03:50 »
Na wiki jste se díval? Je tam o tom článek: http://wiki.ubuntu.cz/Linux%20pro%20star%C5%A1%C3%AD%20PC
Na fóru je toho taky dost: http://forum.ubuntu.cz/index.php?action=printpage;topic=35669.0
A na Internetu taky dost - stačí vyhledat "distribuce na staré PC", "nenáročné distribuce"...
Nenáročný je Debian (taky ho používám), ale je tam víc nastavování, pro začátečníka asi spíše ne.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

fenquick

• Aktivní člen
  • *
  • Professional llama
    • Linux User #487408
« Odpověď #4 kdy: 03 Srpna 2009, 14:53:17 »
Pokud jste začátečník tak sáhněte po některém archivním (x)Ubuntu. Na to vaše haraburdí  ;) musí stačit lépe, než novější.
Případně pokud se vám chce trochu ladit - tak Debian třeba s prostředím Enlightenment (http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,26339.0.html)
******** Neděkujte mně! Poděkujte přitažlivé síle Měsíce! ********
.........................................................................................MacGyver

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.