Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype [vyřešeno]  (Přečteno 1632 krát)

didicko

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 99
Skype [vyřešeno]
« kdy: 04 Srpna 2009, 16:31:19 »
Dobrý deň. Keď chcem v Skype použiť webkameru Labtec, musím na spustenie v konzole použiť reťazec:
Kód: [Vybrat]
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype alebo:
Kód: [Vybrat]
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skypechcel by som ale na toto vytvoriť spúšťač, resp. automatický štart pri štarte systému. Pochopte je trocha nepohodlné zakaždým kôli štartu Skype do konzoly zadávať vyššie spomenutý reťazec.
Tu je výpis USB zariadení:
Kód: [Vybrat]
didiamarika@didiamarika-desktop:~$ lsusb
Bus 001 Device 004: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Hi-Speed 21-in-1 Flash Card Reader/Writer (Internal/External)
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 004: ID 046d:0929 Logitech, Inc. Labtec WebCam Pro
Bus 002 Device 002: ID 04d9:048e Holtek Semiconductor, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
???
« Poslední změna: 05 Srpna 2009, 22:23:33 od kiklhorn »
Ubuntu 14.04, 32-bit. , AMD Athlon 64 X 2 4400+, 2 GB RAM, nVIDIA GeForce 7300 GS

arrange

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4031
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Skype
« Odpověď #1 kdy: 04 Srpna 2009, 17:08:40 »
Automaticky po přihlášení:
Systém → Volby → Aplikace spouštěné při přihlášení, Přidat. Do kolonky příkaz si můžeš dát, co chceš.

Spouštěč:
pravým na plochu, Vytvořit spouštěč. Do kolonky příkaz si můžeš dát, co chceš.  :)

http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

didicko

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 99
Re: Skype
« Odpověď #2 kdy: 04 Srpna 2009, 17:47:04 »
Týmto spôsobom to nefunguje, ani keď tento reťazec zadám do vytvoreného spúšťača pre spustenie v termináli:

 Vypíše mi to toto:

Kamera sa mi v skype spustí, len keď reťazec zadám do konzoly manuálne.
Má ešte niekto nejaký nápad ??? ???
« Poslední změna: 04 Srpna 2009, 17:49:35 od didicko »
Ubuntu 14.04, 32-bit. , AMD Athlon 64 X 2 4400+, 2 GB RAM, nVIDIA GeForce 7300 GS

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5751
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
Re: Skype
« Odpověď #3 kdy: 04 Srpna 2009, 17:57:07 »
Spustitelný textový soubor.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku. Děkujeme.

didicko

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 99
Re: Skype
« Odpověď #4 kdy: 04 Srpna 2009, 18:17:01 »
Citace
Spustitelný textový soubor.
Poraď ako na to, pls.  :o
Ubuntu 14.04, 32-bit. , AMD Athlon 64 X 2 4400+, 2 GB RAM, nVIDIA GeForce 7300 GS

arrange

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4031
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Skype
« Odpověď #5 kdy: 04 Srpna 2009, 18:31:47 »
Ulož si někam textový soubor s obsahem
Kód: [Vybrat]
#! /bin/bash
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype
exit 0

Dejme tomu, že ho máš uložený jako ~/spust_skype. Dej mu práva ke spuštění
Kód: [Vybrat]
chmod +x ~/spust_skype
Do spouštěče pak dej jako příkaz
Kód: [Vybrat]
/home/<název_účtu>/spust_skype
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

didicko

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 99
Re: Skype
« Odpověď #6 kdy: 04 Srpna 2009, 18:41:49 »
Ďakujem. Funguje to. Fakt ste mi pomohli.  :)
Ubuntu 14.04, 32-bit. , AMD Athlon 64 X 2 4400+, 2 GB RAM, nVIDIA GeForce 7300 GS

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: Skype
« Odpověď #7 kdy: 04 Srpna 2009, 20:11:27 »
Nemusíš ani vytvářet skript. Stačí když zadáš příkaz (vytvoříš spouštěč), který spouští skype při startu, "normálně" takto:
Kód: [Vybrat]
env LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
« Poslední změna: 04 Srpna 2009, 20:13:04 od luisah »

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.