Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Epson POS, tuhne při instalaci, PostgreSQL [vyřešeno]  (Přečteno 1090 krát)

bishop

• Návštěvník
Zdravím,

jsem UBUNTU nováček a potřebuji pomoc zprovoznit restaurační systém Quickorder, dodávaný pro ubuntu.

Mám POS system Epson IM-600 (Celeron 900MHz / 512MB RAM) s dotykovým dislejem.

Při instalaci Ubuntu 8.04 a 9.04 mi po úvodním menu zčerná obrazovka a zatuhne. Zkoušel jsem všechny možný nastavení parametrů s APIC a VGA i změny v Biosu ovšem stále stejný výsledek.

Bez problémů mi šel nainstalovat 6.06, do něj jsem aktualizací přidal PostgreSQL, ovšem tato verze nemá požadovanou GLIBC_2.4, tady jsem zkončil.

Takže jsem po čtvrté tahal 700MB na Ubuntu 6.10 EDGY, které prý tuto knihovnu má. Ovšem teď zase visím na doinstalování PostgreSQL, protože aktualizace SW na Ubuntu pro Edgy již zřejmě neexistuje ...

Takže prosím o jednu z rad:
- jak doinstalovat PostgreSQL do 6.10
- proč tuhnou instalace Ubuntu 8.04, 9.04
- jak doinstalovat GLIBC_2.4 na Ubuntu 6.06
(nebo nějaké jiné řešení?)

Děkuji moc, mimochodem nevíte jestli novější verze nativně podporují Touch Display?
« Poslední změna: 05 Srpna 2009, 12:52:01 od kiklhorn »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Epson POS, tuhne při instalaci, PostgreSQL
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2009, 11:41:56 »
Díval jsem se u Epsonu po manuálu, tento typ jsem nenašel - podobné značení jen IM-500 nebo SR-600
Podobný problém jsem měl s jedním ntb s VIA chipsetem - novější Ubuntu než 7.10 neprošlo.

Nicméně - pokud chcete zkusit rozchodit novější verze - co se týká HW, chtělo by to nějaký výpis z terminálu -
(jak terminál pohledejte na wiki)
Kód: [Vybrat]
lshw
lspci -vnn
lsusb

Pokud chcete Edgy aktualizovat
pro aktualizace přepište zdroje sw (/etc/apt/sources.list) tak aby ukazovaly na umístění kam byly přesunuty - někde kolem http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/dists/edgy-updates/
(nové aktualizace samozřejmě již vydávány nejsou, ale získáte ty od vydání CD až do ukončení podpory.)
V tom souboru by mělo stačit změnit všechny výskyty cz.archive.ubuntu.com na nové zrcadlo, tedy old-releases.ubuntu.com
a dát v terminálu
Kód: [Vybrat]
apt-get update
apt-get dist-upgrade
nebo si to aktualizovat z grafického rozhraní.

ad touch panel - záleží jaký to je
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

jfoot

• Aktivní člen
  • *
  • ..nemožné ihned, zázraky do tří dnů...
« Odpověď #2 kdy: 05 Srpna 2009, 11:53:51 »
Po šesté atomové válce  povrch planety Rogoz nevypadal pěkně...

Dítě nevinné...Co ty můžeš vědět...o sadomasochistické derivaci oidipovského komplexu...(O.Neff, K. Saudek, Arnal & Dva dračí zuby)

bishop

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Srpna 2009, 12:24:11 »
Vyřešeno, děkuji moc, funguje to.

Změnil jsem odkazy v source.list na old.releases
Potom mi grafický instalátor aktualizací mi sice vyhledal více balíčků, ale postgresql stále ne...

Ale jak píšou na http://www.cyberciti.biz/faq/linux-installing-postgresql-database-server/
# apt-get install postgresql
spolehlivě zafungovalo a nainstalovalo verzi 8.2

Před tím jsem se ještě trápil s instalací BIN verze 8.3 stažené z www.postgre.org, ale nechtěla se spustit kvůli root právům a jednoduché sudo postgre-8.3 nefungovalo .... Ale to už teď nepotřebuju.

Děkuji za čas.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.