Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: EEEčko a Ubuntu - zklamání  (Přečteno 1891 krát)

ferdiczech

• Návštěvník
EEEčko a Ubuntu - zklamání
« kdy: 06 Srpna 2009, 12:37:23 »
Kamarád mi nainstaloval na EEEčko Ubuntu. Byl jsem nadšený, prostředí a vše se mi moc líbí. Nejsem žádný počítačový expert, jsem pouze běžný uživatel.
Byl jsem však překvapený dvěma problémy, které mě zřejmě donutí se  vrátit opět k Windows. Řekl jsem si, že se poradím s komunitou Ubuntu, protože bych u Ubuntu rád zůstal. Třeba mám něco špatně nastavené.

Doma mám internet šířený wifi přes TP-link, který je připojený na stolní PC. Na stolním PC s windows mám rychlost připojení k internetu: 18,285 Mbit/s (měřeno přes dsl.cz -). Do stolního PC je internet připojený přes kabel.
Na eeečku, který je připojený přes wifi mám rychlost připojení k internetu: 8 Mbit/s (zřejmě nějaká přirozená ztráta přes wifi).

a teď ten problém:
ačkoli mám na eeečku poměrně kvalitní připojení, tak stránky seznam.cz se mi načítají 8 sekund a každý klik mě stojí hodně čekání a nervů. Stream.cz mi téměř nejede.
Přitom když si přepnu EEEčko na Windows, tak vše běží normálně, kliknu a hned najede seznam, stream se přehrává plynule.

A taky když si chci pustit nějakou hudbu, tak reproduktory téměř nejdou slyšet, ačkoli je vše naplno. Mám tam i doinstalovaný nějaký "modul" pro EEE (Fn+F9).

Jestli by mi někdo poradil bych bych rád. Ubuntu mi přijde velmi zajímavý systém. Každopádně moje manželka má jasno :)

Zdraví David

LuciusMare

• Závislák
Re: EEEčko a Ubuntu - zklamání
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2009, 13:24:30 »
Zkulil jsi jiný prohlížeč?
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2009, 14:26:58 »
Co ti předtím vadilo na Windows, když vše chodilo?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Srpna 2009, 16:12:05 »
compaq:mě taky všechno na woknech chodilo,i to co mi na linuxu nechodí a stejně bych se nevrátil k woknům ani za plat Billa Gatese :)
Citace

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #4 kdy: 06 Srpna 2009, 16:54:47 »
Mám Acer One,tak to co napíšu je trocho OT,ale třeba to někomu pomůže ve volbě distra na malých noťasech.

Vyzkoušel jsem několik distribucí,původní widle vyletěly hned. ;D
Poznámky k distribucím.

1) Nejlíp běhá Xubuntu inst. přes usb flešku
2)Ubuntu inst. přes usb flešku trochu zadrhávalo
3)openSuSE 11 KDe 3.5.10 a 11:1 KDE 4.3 → nainstalován přes Plextor zadrhávalo
4Fedora 11→ nainstalována přes Plextor zadrhávalo

5)Kubuntu byl vyloženě propadák

Jinak co se týká EEEčka myslím,že dost poradí STET  ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #5 kdy: 06 Srpna 2009, 18:53:32 »
k tomu pomalymu seznamu - plazi se to tak i kdyz zadas primo ip adresu?
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 06 Srpna 2009, 19:07:03 »
a co ping?
Citace

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 06 Srpna 2009, 20:23:20 »
compaq:mě taky všechno na woknech chodilo,i to co mi na linuxu nechodí a stejně bych se nevrátil k woknům ani za plat Billa Gatese :)

...to já samozřejmě taky ne :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #8 kdy: 06 Srpna 2009, 23:07:35 »
Kód: [Vybrat]
Doma mám internet šířený wifi přes TP-link, který je připojený na stolní PC. Na stolním PC s windows mám rychlost připojení k internetu: 18,285 Mbit/s (měřeno přes dsl.cz -). Do stolního PC je internet připojený přes kabel.
Na eeečku, který je připojený přes wifi mám rychlost připojení k internetu: 8 Mbit/s (zřejmě nějaká přirozená ztráta přes wifi).
Takže bezdrátovou část routeru používáš i pro windows, nebo ne? Tebou udávaná naměřená rychlost je po drátu ve stolním PC. Pokud bootuješ toho Asuse do windows, kdy tvrdíš, že vše je ok, připojuješ se jak, drátem nebo po wifi? Jaká je tam síťovka, je to tuším Atheros? Pokud by byla chyba na straně notebooku, např. v ovladačích, nejspíš by ti nechodila vůbec. Nebo se rychlost snižuje úměrně s nižší kvalitou signálu. Ten router má wifi předpokládám 802.11g(54Mbs). Nebo se ta "přirozená ztráta" projeví i ve windows?

Kód: [Vybrat]
A taky když si chci pustit nějakou hudbu, tak reproduktory téměř nejdou slyšet, ačkoli je vše naplno. Mám tam i doinstalovaný nějaký "modul" pro EEE (Fn+F9).
Přes co tu hudbu přehráváš? Je zvuk tlumený např. i při startu Gnome?
Podívej se do systém --> volby --> zvuk
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 07 Srpna 2009, 08:59:18 »
Instaloval jsem na Asus Eee PC 1000H ruzne verze dister, ale nakonec jsem skončil u Xubuntu 8.10 s kernelem z array.org a skriptem eeeasy od Elmurata (vypínání/zapínání wifi, bluetooth, čtečky karet, kamery a regulace větráku) a funguje v pohodě.

Pravdou je, že windows umí hlasitější výstup, ale po nastavení výstupu Line Out a PCM (nepíšu z eečka, tak přesně netuším, jak se ty posuvníky u alsa mixeru jmenují) na max, je to snesitelné. Problém se zvukem dělá flash, tam jsou některá videa hodně potichu.

Co se týče načítání stránek, tak jsem nezaznamenal problém a to mám "pouze" 8 Mbit. Eeečko je připojeno přes wifi na modem/AP(ZyXEL).

Takže co se týče tvého problému, nejvíce může pomoci právě ten kdo systém instaloval a ví co tam "provedl". Pokud chceš noťás pouze uživatelsky používat a nechceš se v tom hrabat, buď Ti kamarád nainstaluje a VYLADÍ něco jiného nebo windows. Pokud chceš linux na tomto notebooku, bude potřeba se v tomto případě posunout z roviny pasivního uživatele do roviny "alespoň trošku administrátora" ;-) Může přijít třeba ten problém, že na eečku Ti nebude chtít xfce vypnout počítač a bude otravovat s hláškou o právech přístupu a volat kamarádovi stále dokola není řešení.

btw: tak jsem zapnul eečko a seznam se načte asi za 2 s(nestopoval jsem to :-)) už jako kompletní stránka. Samozřejmě přes wifi.

"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

Redpoint1

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 10 Srpna 2009, 02:30:10 »
ja by som navrhoval aby si vyskusal EEEbuntu specialne only for EEEpc (vychadza z ubuntu iba s oneskorenim)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.