Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DVB-T rozbitý obraz Kaffeine/xine  (Přečteno 6043 krát)

Kaktus

• Aktivní člen
  • *
Re: DVB-T rozbitý obraz Kaffeine/xine
« Odpověď #25 kdy: 15 Listopadu 2009, 17:38:01 »
Takže VYŘEŠENO - píšu to sem, jenom abyste věděli, co vše může rovněž způsobit závadu na vaší instalaci Ubuntu. U mě zakopaný pes vězel ve wi-fi USB sticku zn. AirLive WT-2000 USB. Jakmile jsem ho od počítače odpojil, je možné sledovat TV bez chyby. Podezřívám to zařízení, že je nějak "odfláknuté" a zřejmě je zdrojem rušení. Projevuje se to totiž i na jiném PC. Přišel jsem na to tak, že jsem náhodně tento USB stick připojil do PC na kterém mi TV fungovala a najednou - zelené kostičky, které byly i na ubuntu 9.10, po odpojení opět vše bez chyby - takže to nebylo distribucí ale HW. Plyne z toho ponaučení, že instalovat nový kus HW pod Linuxem by se měl bez připojení jakéhokoliv dalšího kusu HW. Tímto postupem se odstraní vliv interference mezi zařízeními a lze se tak lépe soustředit na podstatu problému.

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #26 kdy: 19 Listopadu 2009, 17:47:59 »
Tak to nevím jestli je to závada zařízení ale když jsem měl na PC tv.kartu PCI (Winfast1000) a teď mám NB s USB (AVertv VolarHX) tak se mi na nich pokud běžel/běží digi.signál, projevovalo sekání digi.obrazu. Pokud jsem odpojil/odpojím přístup do sítě aniž bych odpojil svúj mobil s GPRS, digi. obraz jede normálně.

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 19 Listopadu 2009, 17:53:06 »
Zapoměl jsem dodat že v XpHome a Vistách byl ten samý problém ale analog.obraz šel plynule v Linuxu i Win.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.