Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze přehrát hudbu [vyřešeno]  (Přečteno 1703 krát)

tomi88

• Návštěvník
Nelze přehrát hudbu [vyřešeno]
« kdy: 09 Srpna 2009, 18:51:33 »
zdravím,
nedávno jsem začal(poprví) makat s Ubuntu 9.04, vše mi funguje bez problémů až na několik problémů se zvukem:
1) Nejde mi přehrávat hudba. V Přehrávači videa mi jde musi v poho, ale jak to zkusím v Amaroku nebo JuK tak tam to nejde jde to prostě jen v to přehrávači videa.

2) Hranice max. zvuku je v Ubuntu nižší než v xp, které tam mám ještě jako druhý OS. Ty XP prostě dostanou z repráků víc než Ubuntu. Napadá mě, že by to mohlo být ovladačema na zvukovku, ale jelikož jsem v linuxu začátečník tak hraní s ovladačema ještě tak v malíčku nemám.

Za pomoc i za snahu předem děkuju  :) :) 
« Poslední změna: 17 Srpna 2009, 04:43:18 od kiklhorn »

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
Re: Nelze přehrát hudbu
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2009, 06:41:38 »
Zdravím.
Skuste si nainstalovat VLC media player (http://www.videolan.org/vlc/). Má většinu kodeku zabudovanou v sobě, a přehraje téměř vše. Navíc u něj jde nastavit výkon zvuku až na 200%, takže by Vám to mělo zvýšít hlasitost.

The_M
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

tomi88

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Srpna 2009, 15:11:34 »
Zdravím.
Skuste si nainstalovat VLC media player (http://www.videolan.org/vlc/). Má většinu kodeku zabudovanou v sobě, a přehraje téměř vše. Navíc u něj jde nastavit výkon zvuku až na 200%, takže by Vám to mělo zvýšít hlasitost.

The_M

dík mockrát za radu ten VCL Player funguje jen by mě zajímalo co způsobuje nefunkčnost přehrávání přez Amarok 2

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2009, 15:32:10 »
Pravděpodobně chybějící kodeky pro amarok, bohužel z hlavy nevím, které to jsou. Zkuste si nainstalovat videopřehrávač Kaffeine a něco v něm zkusit přehrát, ten by ty kodeky měl sám najít, stáhnout a nainstalovat ;)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2009, 20:11:22 »
A balíky kodeků uvedené v tomto článku jste si už nainstaloval? Viz: http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9%20form%C3%A1ty

tomi88

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Srpna 2009, 10:07:06 »
Pravděpodobně chybějící kodeky pro amarok, bohužel z hlavy nevím, které to jsou. Zkuste si nainstalovat videopřehrávač Kaffeine a něco v něm zkusit přehrát, ten by ty kodeky měl sám najít, stáhnout a nainstalovat ;)

Bohouš: tak ten kaffeine player stáhnul potřebný kodek a díky tomu amaroke začal konečně přehrávat hudbu takže dík ;-)

chtěl bych také poděkovat ještě všem ostatním thx

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.