Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak otevřít obrázek PDF v GIMP [vyřešeno]  (Přečteno 2516 krát)

mansur

• Návštěvník
jak otevřít obrázek PDF v GIMP [vyřešeno]
« kdy: 17 Srpna 2009, 22:17:57 »
mám ubuntu 9.04, prohlížeč mozilla a k ubuntu příslušný GIMP. Jak otevřu obrázek v dokumentu pdf v gimp?
V mailové poště mám zaslaný dokument pdf, na obrázek v pdf kliknu, vybarví se mi, kliknu pravým tlačítkem myši, objeví se dialogové okno "Copy image   ctrl +C", to potvrdím, přesunu kursor do okna GNU/GIMP a uplatním pokyn ctrl + V, v okně GIMP se objeví útvar rozměrově shodný s kopírovaným obrázkem ale místo konkrétního obrázku zobrazuje jen jakousi čtverečkovanou či kostkovanou plochu - střídavě světlešedé a tmavěšedé kostky. Přitom při uložení obrázku z webu do souboru obrázky a přetažením do okna GIMP se tyto obrázky zobrazují normálně a mohu s nimi pracovat. Z pdf obrázek přetáhnout nelze a když jej vložím, tak se správně nezobrazí - poraďte. Děkuji.
« Poslední změna: 10 Března 2010, 15:19:11 od Anna Taliánová »

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Re: jak otevřít obrázek pdf v gimp
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2009, 23:42:55 »
Těžko radit... u PDF je dost důležité, jak bylo to PDF vytvořeno, primárně to není formát pro další editaci. Zkuste načíst do Gimpu celé PDF, pokud nepůjde, zkuste jiný program na editaci PDF, když ani to nepůjde, tak kopii obrazovky, je to nejhloupější způsob, ale dost často stačí...
« Poslední změna: 10 Března 2010, 15:19:28 od Anna Taliánová »
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2009, 09:13:38 »
PDF Editor
nebo vytisknout PDF nějakým exportem například do JPG. Hledej Tisk do JPG.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2009, 09:30:02 »
Gimp neumí pracovat s pdf, ale umí je (většinou bez problémů) importovat.

mansur

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2009, 09:53:23 »
díky moc všechny možnosti vyzkouším, zatím jsem vyzkoušel radu s využitím snímku obrazovky a to následovně: v GIMP najel na soubor, potvrdil create, potvrdil snímek obrazovky, křížkem označil rámeček snímku v zobrazeném pdf a program v zápětí automaticky zobrazil takto označený obrázek v okně gimp, se kterým jsem již dál standardně pracoval..OK
« Poslední změna: 10 Března 2010, 15:19:52 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.