Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vyuziti RAM  (Přečteno 1327 krát)

xxxx71

• Návštěvník
Vyuziti RAM
« kdy: 18 Srpna 2009, 13:04:18 »
Zdravim, neda se nejak nastavit aby linux vyuzival vice ram? :D neobvykly dotaz, ale po zjisteni ze mam neustale jeste 2.5 gb z ram volny sem si tak rikal ze by nebylo spatny kdyby se do pameti automaticky po startu nacitaly casto pouzivane programy, podobne jako to delaji visty, na delce startu aplikaci je to pak dost znat. diky za reakce

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: Vyuziti RAM
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2009, 14:32:46 »
Bude mít nějaký smysl když budeš čekat o něco déle při startu systému? Navíc když už tu aplikaci jednou spustíš, tak už zůstane natažená v paměti a příště se spustí rychleji.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2009, 15:17:47 »
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2009, 16:11:08 »
jasne .. predelej si initrd aby obsahoval "/" bez /usr v ramdisku

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2009, 16:56:19 »
Ten prelink mi na notesu (celeron 1,8 Ghz) Ubuntu moc nezryhlil. Preload skutečně podstatně zrychlil načítání aplikací, ale zase zabere hodně (me zabral 500 MB) RAM na cache (s tím ale asi nebudeš mít problém). Po spuštění počítače po načtení přihlašovací obrazovky to docela dlouho hrabe na disku - nahrává do RAM potřebný knihovny. Takže se trochu prodlouží boot.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Peter33

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2009, 02:20:32 »
Platím si paušál za třífázový jistič 3x25A na chalupě... a všechny vodiče čtyřka v mědí, nemáte přebytečné spotřebiče, které bych si mohl zapnout, když si platim takový paušál a mam pořádný dráty, aby se taky trošku aspon zahřáli? :)
Linuxové distribuce či grafická prostředí snad nemají nějakou smlouvou s výrobci hw jako má asi Microsoft, aby se uměle zvyšovali hw nároky systému a lidi kupovali novej a novej hardware a měli taky cool počítač na kterym poběží Visty.  :) To, že někteří programátoři si uvědomují přebytečný výkon a prasí je taky věc jiná. :)

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 31 Srpna 2009, 20:54:30 »
jak mam nakonfigurovat preload, aby pouzival vice pameti pro cache? na pomalem AA1 s ssd mam celkove vyuziti pameti vzdy do 400mb, rad bych z 1gb obetoval vice nevyuzite ram...
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.