Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Webkamera Microdia PC Camera (SN9C110) - chybná expozice,barvy,nejde v Camorame  (Přečteno 1776 krát)

Freglin

• Návštěvník
Dobré odpoledne,

mám problém s doladěním funkčnosti webkamery (byla součástí EMTEC VOIP SET Starter Kit).

1. obraz z kamery je přesvětlený a barvy vypadají jako po použití filtru "sepia", resp. vždy je celý obraz laděn do jednoho odstínu

2.1 nefunguje s programem Camorama, při jehož spuštění dostanu chybovou hlášku "Unable to capture image"

2.2 při pokusu o spuštění programu gqcam dostanu jen chybový výpis:

Kód: [Vybrat]
Gtk-WARNING **: Failed to load module "libcanberra-gtk-module.so": libcanberra-gtk-module.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Gtk-WARNING **: Failed to load module "libgail.so": libgail.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Gtk-WARNING **: Failed to load module "libatk-bridge.so": libatk-bridge.so: cannot open shared object file: No such file or directory
/dev/video: No such file or directory

Ve všech ostatních aplikacích funguje, resp. všechny ostatní aplikace s ní fungují.
Pátral sem po nějakém obslužném programu s nadějí, že epozice a ostatní parametry tam pujdou přenastavit, ale bohužel jediný o kterém sem se dočetl že by to měl zvládat je právě nefunkční gqcam.
Kameru sem jinak nijak neinstaloval, fungovala tímto způsobem hned po připojení.

Nevím jestli zmíněné obtíže spolu souvisí, ale v každém případě...nevíte o způsobu jak to všechno napravit?

výpis lsusb:
Kód: [Vybrat]
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 002: ID 046d:c50d Logitech, Inc. Cordless Mouse
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 0c45:612a Microdia PC Camera (SN9C110)
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Omlouvám se pokud se tu už tento problém řešil, ale nenašel sem zde, ani jinde nic co by mě navedlo nějakým směrem.

Díky

NoWin

• Host
Předpokládám, že máš grafiku nVidia a že používáš proprietární ovladač, co?
Pokud je tomu tak, mně to na 9.04 zlobilo podobně, akorát obraz byl s malým kontrastem, zbarvenej do zeleno-růžova (čip v kameře od stejnýho výrobce). Je to tím, že ovladače nVidia přestaly podporovat DGA.
Co jsem teď koukal, už mi to po upgrade na verzi 9.10 funguje krásně (testováno na XawTV, Camorama ale nejde, v EffecTV bliká jen "System Error", GQCam nemám k dispozici)

EDIT

Ještě bych zkusil doinstalovat balíky libcanberra-gtk-module, libgail-common, libgail-gnome-module, libgail18 a libatk1.0-0 (možná je to u Tebe trochu jinak, mám to takhle na U 9.10 KK), ale nevím, nevím, jestli to něčemu pomůže, ale alespoň zmizej chybový hlášky u gqcam:

Gtk-WARNING **: Failed to load module "libcanberra-gtk-module.so": libcanberra-gtk-module.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Gtk-WARNING **: Failed to load module "libgail.so": libgail.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Gtk-WARNING **: Failed to load module "libatk-bridge.so": libatk-bridge.so: cannot open shared object file: No such file or directory
/dev/video: No such file or directory

...a budou nahrazeny těmi relevantnějšími.

Jo a mimochodem- v gqcam musíš otevřít /dev/video0 (nebo /dev/video1), /dev/video na Ubuntu snad ani neexistuje.
« Poslední změna: 24 Srpna 2009, 18:07:22 od NoWin »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.