to jsem z toho jelen...takhle jsem ho hledala, balíky mám aktualizované a mám tu jen dvbtune((nainstalováno), dvbstream, dvbsnoop, dvbackup, dvb-utils (naisntalováno), liddvb-dev, tinysnmp-module-dvb
ještě jsem to zkoušla (tu už dřív) takto, ale tam si nejsem jistá, jestli je ten příkaz správně - někde jsem to okopírovala:
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo apt-get install dvb-apps
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Čtu stavové informace... Hotovo
E: Nemohu najít balík dvb-apps
nějaká alternativa by nebyla??
edit: konečně se mi povedlo najít pro mě relativně důvěryhodný odkaz (
http://packages.ubuntu.com/jaunty/i386/dvb-apps/download) takže se mi povedlo ho stáhnout.... jdu to zkusit dokoumat
edit2: tak jsem se snažila postoupit dál...ale asi na to jdu špatně. dala jsem sudo gedit /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha soubor obsahoval:
# DVB-T Praha (Prague, Czech Republic)
# T freq bw fec_hi fec_lo mod transmission-mode guard-interval hierarchy
a nějako 3 frekvence. Zkusila jsem změnit frekvence a text nechat, pak jsem smazala i text
terminál mi povídá:
zizalka@zizalka-desktop:~$ scan /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha > /home/zizalka/jmenosouboru-třeba-channels.conf
scanning /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
main:2273: FATAL: failed to open '/dev/dvb/adapter0/frontend0': 2 No such file or directory
mě to zní jako kdyby mi chyběl zase nějaký balíček..ale to bude nejspíš hloupost. Adaptér je zapojený a to včetně dodávané antény...
edit3:
zkusila jsem smazat soubory, které se mi v mých pokusech vytovřili...no...a začalo to vypisovat něco jiného:
zizalka@zizalka-desktop:~$ /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha > /home/zizalka/jmenosouboru-třeba-channels.conf
bash: /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha: Permission denied
takže pokus se sudo
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha > /home/zizalka/jmenosouboru-třeba-channels.conf
sudo: /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha: command not found
budu si tu hrát dál, radu ovšem uvítám...plácám se plácám..
edit4
když jsem pokusy zvdala, zkusila jsem nainstalovat Me-tv - překvapivě to po mě chtělo odisnatlovat ten balík apps
tak jsme to zrušila... člověk ho tu tak pracně hledá a me tv mi ho odstraní