Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: .RUN - nelze spustit instalaci  (Přečteno 3453 krát)

stuchlej

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
    • Zobrazit profil
.RUN - nelze spustit instalaci
« kdy: 21 Srpna 2009, 13:24:32 »
Dobrý den mám další problém. Nelze spustit .run. Nainstaloval jsem si podle wiki libgtk1.2 ale pořád to hlásí že je soubor poškozený. Samozřejmě sem ho skoušel i víckrát stáhnout a to se děje u všech těchto "věcí". Nefunguje to ani přes konzloli a to z toho důvodu že mi nejde napsat heslo. Když mám napsat heslo znenadání funguje jen klávesa ENTER.
Děkuji
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

premet

  • Host
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2009, 13:26:14 »
Když píšeš v terminálu heslo, tak se ti nezobrazuje, vypadá to jako by jsi psal na prázdno, ale ve skutečnosti se heslo píše  ;)

didicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 99
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2009, 13:27:04 »
Heslo píšeš, aj keď ho nevidíš. A ten súbor môže byť fakt poškodený.  ???
Ubuntu 14.04, 32-bit. , AMD Athlon 64 X 2 4400+, 2 GB RAM, nVIDIA GeForce 7300 GS

stuchlej

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2009, 13:32:39 »
Boužel já to heslo skoušel napsat a abych měl jistotu skoušel jsem to asi 3* ale nic. A skoušel jsem instalovat více než jeden soubor. U každého souboru to hlásí že je soubor poškozený.
« Poslední změna: 21 Srpna 2009, 13:57:11 od stuchlej »
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

picard

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2009, 13:41:17 »
Jaký konkrétní .run nemůžete spustit, proč nenapíšete o co jde konkrétně a s odkazem na wiki, podle kterého jste postupoval?
Pokud vypisujete ty hesla tak úspěšně, jako píšete česky zde na fóru, je možné, že soubory jsou v pořádku. Nemáte nějakou starou nebo nefunkční klávesnici?

stuchlej

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #5 kdy: 21 Srpna 2009, 13:56:27 »
Tak promiňte je mi 13 a Čj není moje silná stránka. Klávesnice mám dvě jednu PS/2 a druhou Bluethoot. Teď ty .run jedná se o
 http://wiki.ubuntu.cz/Enemy%20Territory a http://wiki.ubuntu.cz/America's%20Army . Jméno toho třetího už si napamatuji. To heslo jsem skoušle psát poznaku a každý klik jsem si kontroloval jinak bych sem nepsal. A ještě jednou se olouvám za ty chyby.
« Poslední změna: 21 Srpna 2009, 14:04:53 od stuchlej »
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

picard

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #6 kdy: 21 Srpna 2009, 14:42:24 »
Jestli jsem to tedy správně pochopil, tak vy máte problémy při zadávání správcovského hesla při zadávání sudo příkazu v terminálu resp. konzole? Máte vypnutý Caps Lock a zapnutý Num Lock?
Pokud jste zapomněl heslo, můžete si vytvořit nové, stačí restartovat počítač a v Grubu si vybrat Ubuntu ?.?? (záchranný režim - recovery mode) a ťuknout do Enteru. Až budete v Ubuntu, tak stačí když si napíšete do terminálu resp. konzole tento příkaz
Kód: [Vybrat]
passwd a příkaz Vás vyzve k zadání Vašeho nového hesla

stuchlej

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpna 2009, 15:27:00 »
Ano. Ale caps lock jsem už skoušel a num lock taky. Problém se zadáváním hesla mám jenom u konzole. Synaptiku atd. to funguje.
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5722
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #8 kdy: 21 Srpna 2009, 16:47:52 »
Jiná klávesnice y/z v konzoli a GUI?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

stuchlej

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
    • Zobrazit profil
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #9 kdy: 21 Srpna 2009, 17:58:06 »
Boužel nepoužívám ve svém hesle ani z ani y
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

NoWin

  • Host
Re: .RUN - nelze spustit instalaci
« Odpověď #10 kdy: 21 Srpna 2009, 23:30:12 »
Pokud mu to píše, že je soubor poškozenej, určitě to není heslem.
Spusť to BASHem (např.: sudo bash ~/Plocha/soubor.run)

K sudo: viz. kolegové nahoře

K Wolfensteinovi: Pravděpodobně pojede bez zvuku, ale to se dá ošéfovat, viz. Wiki


Příště, než se zeptáš, nauč se používat vyhledávač tady na fóru, na Wiki (ET- tam to je tutově), respektive Googla
« Poslední změna: 21 Srpna 2009, 23:40:47 od NoWin »

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.