Díky. že máš se mnou trpělivost:-)
Klikneš na ikonku připojení, modem musí být zapnutý, obě kontrolky na modemu svítí
-ano, obě svítí. (zeleně a oranžově)
Měla by tam být volba Auto Mobile Broadband connection
-taková volba tam není. Vidím tam jen wireles připojení, přes které jsem teď připojený.
Buď se Ti modem hned připojí nebo ne
-takže se hned nepřipojí
Pokud ne, klikneš pravým tlačítkem myši na ikonku a zvolíš Upravit spojení nebo anglicky Edit connection
-Kliknu pravým, dám edit connection a pod záložkou Mobile Broadband mám Auto Mobile Broadband (CDMA) connection. Nebo si vyvořit a přidat nové sám, tomu rozumím.
zvolíš CDMA spojení
-Když mám otevřené okno Network Connection mám na výběr z 5ti záložek. (Wired, Wireless, Mobile Broadband, VPN, DSL)
Ve Wireles jsem si ručně vytvořil položku s údaji pro připojení k wifi routeru a ta se mi pak zobrazuje i pod ikonkou připojení a funguje.
V záložce Mobile Broadband - ta mě teď zajímá - mám položku Auto Mobile Broadband (CDMA) connection. Když jí edituji, zadám jen password ufon, username ufon, bumber #777, zaškrtnu v levo nahoře Connect Automaticaly a potvrdím Apply.
Dle mého názoru by se ted po kliknutí na ikonku připojení mělo toto alespoň zobrazit, případně rovnou auotomaticky připokjit, když jsem to nastavil. Ale tu volbu pod ikonkou nemám. Vím, jak jí tam dostat a připojit se přes to. Restartuji notebook a nabootuji win xp. Připojím se přes ufoní modem ve win. Nebudu ho odpojovat a znova restaruji a nabootuji do ubuntu. Kliknu na ikonku připojení a svítí na mě položka Auto Mobile Broadband (CDMA) connection a jsem automaticky připojen přes ufona.
To ale přeci není rešení???
Dělám přeci vše co říkáš, ale jinak než jsem popsal se mi to pod ikonou nezobrazí.