Mám ADU 520L, Ufon Mobilní internet plus a celý den jsem se snažil zprovoznit modem a připojit se k netu. Mám pár dní upgradováno na 9.04, šlape dobře. V práci se připojuji přes eth0. Na modemu svítí žlutá i zelená, dle operátora je služba aktivní.
Zkusil jsem návody
-
www.root.cz/clanky/ufon-v-linuxu-a-modem-adu-510-cdma/(v příkazu modprobe usbserial.... jsem později zkusil na konci i 6501, které je zase v jiných návodech)
- konfiguraci pppconfig podle kozzi.php5.cz
Zkoušel jsem se pak připojit pomocí Network manageru, network administration tool, gnome-ppp. KPPP se mi kouše, radši jsem ho odstranil.
V těchto programech jsem zkusil snad všechny kombinace možností (USB modem/analogový modem, automatické DNS/definované DNS 89.250.240.130, různé zaškrtávání, včetně rad z tohoto vlákna)
Zdá se, že systém nenajde připojený USB modem.
Sice na příkaz $ find / | grep USB0 (diskuse "
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/126837") najde /dev/ttyUSB0, ale když tuto cestu zadám do uvedených programů (gnome-ppp, pppconfig), stejně ho to nenajde. Nejdál jsem došel v gnome-ppp (spouštím z terminálu přes sudo), kde mi napíše:
"WvDial: Internet dialer version 1.60" a hned třikrát "--> Cannot open /dev/ttyUSB0: No such device"
Když v terminálu napíšu pon Ufon (název mého nakonfigurovaného připojení) nebo pppd call Ufon (normálně nebo přes sudo), nic neudělá ani nenapíše a čeká na další příkaz. Na poff pak napíše, že "No pppd is running".
Jediné, co mě napadá, je že hned na začátku dne jsem podle prvního návodu zkusil dmesg, pak modprobe......, ale na další dmesg mi to napsalo spoustu věcí, ale ne to, co je uvedeno v návodu. Místo toho to psalo hodně dlouhý text, kde se opakovalo mimo jiné:
usb 3-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 5
[19876.628944] usb 3-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[19876.643961] usb-storage: probe of 3-1:1.0 failed with error -5
[19999.384134] usb 3-1: USB disconnect, address 5
jen se lišila čísla na konci.
Hlava mě třeští, oči bolí, mám toho plné zuby, nevím si rady. Nevím, jakou grafickou kartu používám, nějakou od Intelu, nevím, kde to zjistím. Ubuntu mám přes rok, zatím celkem bez problémů, používal jsem O2 adsl, pak to eth0 v práci... Běží 14denní lhůta na vyzkoušení Ufona. Pomóóóc
P.S.: Jsem tu správně, nebo mám založit nové vlákno?
Michal