Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: flash v google chromium [vyřešeno]  (Přečteno 3023 krát)

luboš

• Aktivní člen
  • *
flash v google chromium [vyřešeno]
« kdy: 24 Srpna 2009, 15:41:16 »
ahoj nainstaloval jsem si do ubuntu 8.10 webový prohlížeč chromium a nejede mi tam přehrávání jakéhikoliv videa.Tady na foru jsem si našel návody ale všechny jsou pro Ubuntu 9.04,nevíte jak zprovoznit flash v tomto prohlížeči pod Ubuntu 8.10?
Jen doplnim,že zdroj pro chromium jsem instaloval přes program Ubuntu-tweak a pak přes stejný program(po načtení zdrojů) prohlížeč chromium,takže aktualizace mi chodí bez problému akorát žádná není na instalaci flashe. Ten zdroj přes ubuntu-tweak je tento:

http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu

Děkuji za každou radu.
« Poslední změna: 25 Srpna 2009, 16:38:32 od kiklhorn »

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
Re: flash v google chromium
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpna 2009, 16:31:31 »
Startuješ ho s parametrem --enable-plugins?

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Srpna 2009, 07:51:51 »
ne nestartuju,celkem to nechápu proč nejsou standartně povoleny pluginy již v prohlížeči? Jak má vypadat ten příkaz pokud chci spustit chromium s pluginy (myslím kompletní příkaz,po zadání do terminálu:--enable-plugins se mi neotevře nic) a nemusí se ty pluginy napřed doinstalovat? a pokud ano tak jak? díky za rady.

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 25 Srpna 2009, 08:09:19 »
ten příkaz jsem našel:chromium-browser --enable-plugins,ale po jeho zadání mi chromium najede ale žádná video se mi nepřehraje-vypadá to že ty pluginy tam vůbec nejsou.

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 25 Srpna 2009, 08:26:39 »
pokud si to nastavil jak rikas, zadej si do adresniho radku about:plugins  a postni to sem
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 25 Srpna 2009, 08:27:34 »
Flash musíte nakopírovat do složky chromium-browser/plugins, v podstatě jde jen o jednu knihovnu.

Kód: [Vybrat]
sudo cp /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so /usr/lib/chromium-browser/plugins
Ten návod tu je, musíte pořádně hledat, číst a postupovat podle návodu.

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 25 Srpna 2009, 09:05:53 »
ahoj,zadal jsem do adresního řádku about:plugins,a vyjela mi hláška,že žádné pluginy nejsou nainstalovány.

Tak jsem zkusil dát příkaz do terminálu: sudo cp /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so /usr/lib/chromium-browser/plugins

a vysledek je tento:

radka@radka-desktop:~$ sudo cp /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so /usr/lib/chromium-browser/plugins
[sudo] password for radka:
cp: nelze získat informace o „/usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so“: No such file or directory
radka@radka-desktop:~$

problem bude asi v te knihovně:libflashplayer.so,kterou jsem v synapticu nenašel takže se ani nemůže nainstalovat(pokud tomu dobře rozumím?)

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 25 Srpna 2009, 09:08:51 »
a pokud zadám toto:sudo apt-get install flashplugin-installer tak výsledek je tento:

radka@radka-desktop:~$ sudo apt-get install flashplugin-installer
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Čtu stavové informace... Hotovo
E: Nemohu najít balík flashplugin-installer
radka@radka-desktop:~$

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 25 Srpna 2009, 09:12:13 »
takže pravděpodobně mám nastaven zdroj,ze kterého ten balík pro podporu přehrávání flashe v chromiu nestahnu protože tam není.Tak to vidím já. Ale v každém případě vám děkuji za pomoc ahoj luboš.l

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 25 Srpna 2009, 09:14:48 »
Cokoliv budes delat je zbytecne jelikoz si nepovolil pluginy. Zkontroluj si to jak to mas nastaveny. Command ma vypadat takhle:

chromium-browser %U --enable-plugins

Pkud to budes mit spravne tak ti musi nabehnout pluginy pro zvuk a pod. Pak jestlize tam nebudes mit flash, nebo javu treba delat instalaci

Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 25 Srpna 2009, 09:16:44 »
Citace
problem bude asi v te knihovně:libflashplayer.so,kterou jsem v synapticu nenašel takže se ani nemůže nainstalovat(pokud tomu dobře rozumím?)

Tak tohle nehledej, to se ti nainstaluje kdyz nainstalujes flashplayer. Nejdriv udelej co sem ti psal vyse.

Kedrigern

« Odpověď #11 kdy: 25 Srpna 2009, 09:39:15 »
Zde http://www.linuxexpres.cz/blog/chrome-a-flash-v-linuxu?highlightWords=chromium je opravdu velmi podrobný návod.

Jediné co tam asi není uvedeno je jak získat libflashplayer.so .

Zde: http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/ vyber Linux a klikni na Continue. Pak vyber volbu Flash Player 10 for Linux (.tar.gz) a rozbal ten soubor. Najdeš tam přímo libflashplayer.so . Jen asi bude 32, 64 byl jinde, ale teď jsem ho v rychlosti nenašel (je to nma wikině).

Pak jen přesuneš libflashplayer.so do usr/lib/chromium-browser/plugins/

Teď to opravdu nemůže selhat. Včéra jsem to sám dělal a ta rychlost je v linuxu nevídaná.

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 25 Srpna 2009, 09:39:56 »
ahoj  po zadání:chromium-browser %U --enable-plugins , mi přehrávání videí v chromiu začalo fungovat díky moc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.